Bohdan Sláma 56 let


Ing. MgA. Bohdan Sláma vystudoval Stavební fakultu ČVUT, v roce 1993 pracoval s Věrou Chytilovou jako asistent režie na filmu DĚDICTVÍ ANEB KURVAHOŠIGUTNTAG, o tři roky později absolvoval režii na pražské FAMU filmem AKÁTY BÍLÉ. Po pěti letech natočil celovečerní debut tragikomedii DIVOKÉ VČELY, která získala hlavní cenu WPRO Tiger Awards na MFF v Rotterdamu, Cenu Kodak Vision za nejlepší debut na festivalu českých filmů v Plzni Finále, Cenu české asociace filmových klubů, v květnu 2002 Cenu za nejlepší debut SKYY na MFF v San Francisku a Českého lva za Vedlejší ženský herecký výkon Zuzany Kronerové plus tři nominace (vedlejší mužský a hlavní ženský herecký výkon, cena filmových kritků). Svým školním cvičením ZAHRÁDKA RÁJE se podílel na povídkovém filmu RADHOŠŤ.

Dnes (2008) je pedagogem Katedry režie pražské FAMU, žije na statku v jižních Čechách a vychovává pět synů, kterých se se ženou ujali.


29.5.1967
Opava, Československo
Bohdan Sláma csfd

SuchoŠvejkKrajina ve stínuBába z leduČtyři slunceVenkovský učitelŠtěstíRadhošťDivoké včelyAkáty bíléMami, kúp mi psaŽivot a doba soudce A. K.Kancelář BlaníkNevinné lžiFilm o filmu Divoké včelyZahrádka rájeČert ví pročMrtvý les a jiný bulšitCelnice: Rodina byla základ státuFilm o filmu: Čtyři slunceFilm o filmu: Venkovský učitelMrtvý les28. Český lev - Ceny České filmové a televizní akademie za rok 2020Ceny české filmové kritiky 202025. Český levCeny české filmové kritiky 2017Ceny české filmové kritiky 2012Rozmarná léta českého filmuEl MagacineFestivalové vteřiny


Aktualizace osobnostního profilu Bohdan Sláma: 31.10. 2023 22:36