Patricia Routledge 95 let


Anglická herečka a zpěvačka Patricia Routledge se narodila 17. února 1929 v osmdesátitisícovém anglickém přístavu Birkenhead. Její otec Isaac byl obchodník s galanterním zbožím a vlastnil obchod, v jehož sklepě Patricia strávila převážnou část druhé světové války. Už od mládí nezapřela umělecké sklony a začala zpívat ve školním sboru. Studovala angličtinu na univerzitě v Liverpoolu a po promoci pracovala bez nároku na gáži v Liverpoolském divadle. Odtud odstartovala její úspěšná a mnoha prestižními oceněními ověnčená kariéra.

V současné době Patricia Routledge žije v jihoanglickém Chichesteru. Tato stále svobodná, bezdětná a energická dáma již několikrát odmítla myšlenku odchodu do hereckého důchodu.


17.2.1929
Birkenhead, Cheshire, England, Velká Británie
Patricia Routledge csfd

In Search of the BrontësAnybody's NightmareMissing PersonsFirst and LastWhen We Are MarriedBeggar's Opera, TheWoman of No Importance, AProkletí hrobky krále TutanchamonaThe Pirates of PenzanceDoris and DoreenGirl Stroke BoyEgghead's RobotJestliže je úterý, musíme být v BelgiiLock Up Your Daughters!30 Is a Dangerous Age, CynthiaBlaho paní BlossomovéDon't Raise the Bridge, Lower the RiverAndrocles and the LionPanu učiteli s láskouPretty PollyTalking Heads 2Hetty Wainthropp InvestigatesZachovávat dekorumSvět Petra Králíčka a jeho přátelNeobvyklé příběhySophia and ConstanceTalking HeadsVictoria Wood: As Seen on TVAlas Smith & JonesNicholas NicklebyDavid CopperfieldCrown CourtSeven Deadly VirtuesSeven Deadly SinsVictoria ReginaZ CarsCoronation StreetTheatre Night


Aktualizace osobnostního profilu Patricia Routledge: 8.3. 2024 20:19