Cristiano Donati 37 let


Cristiano Donati začal s herectvím už jako dítě ve školním divadle. Jeho rodiče však jeho herecké nadšení moc nepodporovali a musel se tak během dospívání věnovat hlavně studiu a také fotbalu, ke kterému ho vedl jeho otec. Během studií na univerzitě v Gorizii odjel Cristiano za prospěchové stipendium poprvé do Prahy, kde se na Karlově univerzitě učil česky. Českou republiku vnímal jako dobrou příležitost posunout se dál. Jakmile poté dokončil studia v Itálii, přestěhoval se do Prahy a odstartoval svou českou kariéru natáčením reklamy pro známou značku nápojů.

V české produkci účinkoval v seriálu Ulice (TV Nova) jako italský manažer a přítel Terezy Jordánové (Patricie Solaříková) Lorenzo Favero. Epizodní roli si zahrál dále v seriálu Trapný padesátky (Česká televize) po boku herečky Aleny Mihulové. V americké produkci hrál v seriálu Legenda a dále v celovečerním americkém filmu The Catcher Was a Spy po boku herců Paula Rudda a Sienny Miller. 

V produkci TV Prima si zahrál roli mafiánského bosse jménem Luca Benoni v seriálu Duch. Pracoval na reklamách pro Frisco, Bacardi, Schweppes, Canal Kitchen, Heureka, Baťa, Insolia atd. Měl také hlavní roli v reklamě na nápoje Targa Florio pro společnost Kofola.


9.1.1987
Cividale del Friuli, Friuli-Venezia Giulia, Itálie
Cristiano Donati csfd

Il BoemoKdyž prší slzyThe Catcher Was a SpyIvetaEliška a DamiánSpecialistéDuchTrapný padesátkyLegendaUliceAnd Then God LaughedPrázdno


Aktualizace osobnostního profilu Cristiano Donati: 21.4. 2024 17:12