Slim Summerville (1892 - 1946)


Slim Summerville, vlastním jménem George Joseph Somerville, se narodil v Albuquerque v Novém Mexiku, jeho matka zemřela, když mu bylo pouze pět let. Vyrůstal s kočovníky, přecházel z Nového Mexika do Kanady do Oklahomy. Objevil ho Edgar Kennedy,  který ho vzal k Macku Sennettovi, u kterého začal na 3,50 $ za den. Jeho první role byla jako "Keystonský strážník" ve filmu Hoffmeyer's Legacy (1912).

Byl dvakrát ženatý, poprvé s Gertrudou Roell (1927 - 1936) a poté s Eleanor Brownovou (1937 - 1946). Z prvního manželství se mu narodil syn Elliot. Summerville zemřel na mrtvici, v sobotu, dne 5. ledna 1946 v Laguna Beach v Kalifornii. Je pohřben na hřbitově Inglewoodského parku v Jižním Los Angeles.


10.7.1892
Albuquerque, New Mexico, USA
6.1.1946
Laguna Beach, California, USA
Slim Summerville csfd

The Hoodlum SaintSing Me a Song of TexasBride by MistakeI'm from ArkansasSwing in the SaddleThe Valley of Vanishing MenBludný kruhHighway WestMiss PollyNiagara FallsTabáková cestaUncle JoeWestern UnionAnne of Windy PoplarsGold Rush MaisieCharlie Chan in RenoHenry Goes ArizonaJesse JamesWinner Take AllFive of a KindKentucky MoonshineNa slunné farměPonorky hrozíUp the RiverFifty Roads to TownOff to the RacesThe Road BackVeřejný ženichCan This Be Dixie?Kapitán JanuaryPepperReunionThe Country DoctorWhite FangLife Begins at FortyThe Farmer Takes a WifeWay Down EastLove BirdsTheir Big MomentHer First MateHorse PlayLove, Honor and Oh Baby!Out All NightAir MailKid Glove KissesRacing YouthThe Unexpected FatherThey Just Had to Get MarriedTom Brown of CulverHeaven on EarthLasca of the Rio GrandeMany a SlipReckless LivingTenorio del harem, ElThe Front PageŠpatná sestraFree LoveHer ManKrál jazzuLittle Accident


Aktualizace osobnostního profilu Slim Summerville: 31.10. 2023 17:28