Benny Hill (1924 - 1992)


Narozen jako Alfred Hafthorn Hill v anglickém městě Southampton. Od ranného dětství ho přitahoval svět divadla, také díky rodinnému prostředí (jeho otec i strýc pracovali v cirkuse). Po absolutoriu vojenské služby odjel do Londýna, kde si zvolil své umělecké jméno Benny, po svém oblíbeném baviči Jacku Bennym. Školy zanechal v šestnácti letech, poté vystřídal mnoho zaměstnání (mlékař, řidič). Později začal uměleckou dráhu jako asistent divadelního režiséra, pracoval také v rádiu.

Začátkem osmdesátých let se jeho seriál stával častým terčem veřejné kritiky. Hill už nebyl nejmladší, kritika odsuzovala seriál jako velmi vulgární s dvojsmyslnými narážkami. Hill na kritiku reagoval tím, že do seriálu začal obsazovat děti z natáčecího štábu.

BBC v roce 1989 rozhodla, i přes neklesající sledovanost, že pořad zruší. Po zákazu se Hill stáhl do ústraní, ve svých pětašedesáti letech odešel do penze. Celý život žil velice samotářsky, nikdy se neoženil a byl bezdětný. I přes své bohatství obýval pouze malý dvoupokojový domek a publicitě se vyhýbal.

I v penzi natáčel nové scénky, tentokrát pro americkou televizi. Koncem osmdesátých let narůstaly jeho zdravotní problémy, několikrát byl hospitalizován v nemocnici kvůli srdeční slabosti. Po velikonocích roku 1992 byl nalezen ve svém domku bez známek života, zemřel na srdeční infarkt. Po jeho smrti byly natáčené scénky sestříhány do filmu BENNY HOLL V NEW YORKU (1991). Jeho pozůstalost byla odhadnuta na téměř deset miliónů liber.


21.1.1924
Southampton, Hampshire, England, Velká Británie
20.4.1992
Teddington, Middlesex, Londýn, England, Velká Británie
Benny Hill csfd

To nejlepší z Bennyho HillaPrácička v ItáliiChitty Chitty Bang BangBáječní muži na létajících strojíchMidsummer Night's Dream, ALight Up the Sky!Pantomania: Babes in the WoodWho Done It?Show Bennyho HillaBenny HillA Christmas Night with the StarsThe Comedy Map of BritainSex Pistols: Děs a běsHeroes of ComedyBenny Hill: The World's Favorite ClownEddie in AugustBad Music Video TheatreBenny Hill Down UnderDes O'Connor TonightSpotlight


Aktualizace osobnostního profilu Benny Hill: 22.2. 2024 09:56