Natalia Tena 39 let


Britská herečka a zpěvačka Natalian Gastiain Tena se narodila 1. listopadu 1984. Otec Jesus byl tesař a matka Maria Tena pracovala jako sekretářka pro OSN. Oba pocházeli ze Španělska, a tak není divu, že Natalia kromě angličtiny také velmi dobře ovládá španělštinu. Její zaujetí pro umění bylo patrné už od jejích dětských let – jako malá hrála na klavír, housle a harmoniku a zároveň ji fascinovalo malířství a cirkus.

Bylo to však právě její ne zrovna vzorné chování, které Natalii dopomohlo k první filmové roli: poté, co byla znovu přistižena s cigaretou v ruce (ano, možná už tušíte, že kouření je jedna z jejích oblíbených činností), se místo trestu dočkala účasti v konkurzu na roli sprosté rebelující punkerky Ellie ve filmu JAK NA VĚC („About a boy“). Natalia roli dostala a už jako šestnáctiletá dívka se pustila do poznávání hereckého světa.

Po této její první zkušenosti začala Natalia vést trojí umělecký život – objevovala se na telvizních obrazovkách (role Amy Emersonové v seriálu DOCTORS, role Gemmy v seriálu AFTERLIFE), hrála v nezávislých fimech (role Very ve filmu THE FINE ART OF LOVE: MINE HA-HA) a nezapomněla ani na „prkna, která znamenají svět“ (hlavní role Hazel v divadelním zpracování filmu GONE TO THE EARTH, role Desdemony v dramatu OTHELLO v podání Royal Shakespeare Company). Její počínání samozřejmě nezůstalo nepovšimnuto a britští kritici si díky jejím výkonům všimli nového vycházejícho talentu.

Opravdovou slávu však Natalii získala až role bystrozorky Nymfadory Tonksové ve filmu HARRY POTTER A FÉNIXŮV ŘÁD („Harry Potter and the Order of the Phoenix“). K jejímu obsazení možná přispěla i tato skutečnost: Natalia se na londýnský konkurz vydala na poslední chvíli na kole aniž tušila, o jakou roli se uchází (reagovala jen na zavolání svého agenta), do studia přijela udýchaná a vyčerpaná a před zraky členů štábu zakopla o stůl a židli. Ihned se začala překotně omlouvat a David Yates tak našel stejně nemotornou a stejně energickou osobu, jakou je i Tonksová v knihách J.K.Rowlingové. Na druhém konkurzu viděl, že ta nešikovná slečna je přesně to, co hledal, roli jí dal a Natalia se díky postavě růžovovlasé mladé čarodějky stala známou po celém světě. Objevila se samozřejmě i v pokračování ságy o mladém čaroději – HARRY POTTER A PRINC DVOJÍ KRVE („Harry Potter and the Half-Blood Prince“) a nyní natáčí poslední díl rozdělený na dvě části s názvem HARRY POTTER A RELIKVIE SMRTI („Harry Potter and the Deathly Hallows“).


1.11.1984
Londýn, England, Velká Británie
Natalia Tena csfd

John Wick: Kapitola 4BorderlineUp on the RoofMiminkoSangreTe quiero, imbécilAmarNa jedné lodiResidueSuperBob10.000 km50 KissesMiláčekHarry Potter a Relikvie smrti - část 2You InsteadHarry Potter a Relikvie smrti - část 1LůnoWays to Live ForeverHarry Potter a Princ dvojí krveLekce 21Harry Potter a Fénixův řádShow začínáUmění milovatJak na věcVardy v Rooney: A Courtroom DramaWolfeMandalorianOriginWisdom of the CrowdHra o trůnyThe RefugeesČerné zrcadloAmbassadorsFalcón


Aktualizace osobnostního profilu Natalia Tena: 17.3. 2024 20:24