Ladislav Kolář 73 let


Především divadelní herec Ladislav Kolář je známý hlavně divákům z brněnských divadel, od počátku devadesátých let se ale zviditelňuje i před televizní a filmovou kamerou. Ladislav Kolář je rodákem z Brna, kde také vystudoval herectví na konzervatoři, první profesionální angažmá měl v Divadle Oldřicha Stibora v Olomouci (1970-1971). Návrat do rodného Brna spojil s krátkým působením v operetním souboru Státního divadla (1972-1973), později na delší dobu zakotvil ve Slováckém divadle v Uherském Hradišti (1977-1990).

Na jevišti brněnského Městského divadla se Ladislav Kolář v poslední době objevil v muzikálech Divá Bára nebo Jekyll a Hyde, na repertoáru řadu let zůstává například již zmíněný Brouk v hlavě. Kromě divadla a příležitostného natáčení v televizi se věnuje také práci pro rozhlas a dabing.


1.12.1950
Brno, Československo
Ladislav Kolář csfd

PohádkářCyril a Metoděj – Apoštolové SlovanůSejít z cestyDům U Zlatého úsvituOcas ještěrkyCesta do Vídně a zpátkyKamenný klíčDvojroleNoční strážAfroditaPřípad AuffenbergDáma a smrtPřípad s černým vzaduPravda visí na vláskuSvlékání kůžeSkleníková VenušaVšichni mají talentPožáry a spáleništěO moravské zemiPálavaSpecialistéTátové na tahuČetníci z LuhačovicPoldaPolicie ModravaPrvní republikaCyril a Metoděj - Apoštolové SlovanůSetkání s hvězdouVetřelci a lovciOkno do hřbitovaExpozituraPřešlapyNemocnice na kraji města - nové osudyČetnické humoresky


Aktualizace osobnostního profilu Ladislav Kolář: 17.11. 2023 13:57