Eva Hrušková 72 let


Herečka, zpěvačka a scénáristka Eva Hrušková se narodila v České Skalici. Po několika letech se ale rodina přestěhovala z pohádkového prostředí Ratibořic a Babiččina údolí do Hradce Králové.

Po maturitě se vydala studovat DAMU, ale místo klasického herectví se rozhodla pro svou milovanou „loutkařinu“. Na televizi úplně nezanevřela - objevila se hned v několika televizních pohádkách (např. PANENKA Z VLTAVSKÉ TŮNĚ, JAK SE PEČE ŠTĚSTÍ, HÁDÁNÍ S HADOVKOU), do dalších pak nazpívala písničky za herečky, které neuměly zpívat. Mimoto vedla kroužky dramatické výchovy pro děti, hrála v Divadle bez opony a vyzkoušela i divadlo jednoho herce.

V současnosti se Eva Hrušková spolu se svým hereckým kolegou a manželem Janem Přeučilem věnuje zejména přípravám loutkových představení pro nejmenší. Umělecké ambice podědili i všichni její synové - Zdeněk Rohlíček se stal hercem a jeho mladší sourozenci Vojtěch Rohlíček a Pavel Kříž spolupracují s dabingem.


27.3.1952
Česká Skalice, Československo
Eva Hrušková csfd

AbstinentBastardi 3Bastardi 2KlíčekPohádka o touzePernikářka a větrný mládenecZlatý copánekHádání s HadovkouO štěstí a krásePohádka o lidské dušiJamambaPusu, pusu, pusu!Králi, já mám nápadCo poudala bába FutéřJak se peče štěstíPředeme, předeme zlatou nitkuChvíle pro píseň trubkyKolombínaSněhurkaKrásaPanenka z vltavské tůněSlavíkPopelkaUčedník kouzelníka ČáryfukaO Honzovi a princezně FélinceModrý kódČechoviBastardiStopy životaStrom pohádekPsí povídáníJan Přeučil - Vzpomínám siNedělej Zagorku!Tajemství Jana Přeučila13. komnataLucie Bílá: O VánocíchNa letním bytěFantom operyBakalářiMeluzínaVtipkováníBarrandovský Silvestr 2018Ceny Thálie 2015Cibulkova zábavná tajenkaNa baruBarrandovský SilvestrCeny Thálie 20127 pádů Honzy DědkaŽitoKuřátkaMagion


Aktualizace osobnostního profilu Eva Hrušková: 17.11. 2023 06:14