Glen Hansard 54 let


Glen Hansard se narodil 21. dubna v irském hlavním městě Dublinu, vyrůstal však v jedné z nejchudších čtvrtí. Ve třinácti letech se rozhodl opustit školu a začal se živit pouličním hraním.

Roku 1990 založil folkrockovou kapelu The Frames, která je známá nejen v Evropě, ale také v USA a Asii. Spolupracovali se spoustou zvučných jmen jako jsou Nick Cave, Bob Dylan nebo třeba Coldplay. Vydali šest studiových alb, poslední z roku 2006 nese titul The Cost. Často koncertují v České republice.

V roce 2006 vydal své první sólové album The Swell Season, na kterém spolupracoval s Markétou Irglovou.


21.4.1970
Dublin, Irsko
Glen Hansard csfd

OnceKráska v nesnázíchGlen Hansard & Markéta Irglová - Falling SlowlyThe CommitmentsFamílieSimpsonoviHallelujah: Leonard Cohen, a Journey, a SongHomeWe Will SingShelter MeThe Camino VoyageGlen Hansard: Koncert 2013Prima sezónaSólo pro... Glena Hansarda - SpeciálUkolébavka pro BallymunHigh HopeGlen Hansard - Konzert vom Rudolstadt Festival 2016The Late Show with Stephen ColbertTečka páteční nociCBS This Morning: SaturdayThe 80th Annual Academy AwardsXposéEigo de shabera-nightLast Call with Carson DalyNoc s AndělemNa plovárněPaskvilNoční show Davida LettermanaLater... With Jools HollandNoční Show  Jaye LenoeCBS News Sunday MorningThe Late Late Show


Aktualizace osobnostního profilu Glen Hansard: 20.11. 2023 00:58