Common 52 let


Common se narodil 13. března 1972 v Chicagu (stát Illinois) jako Lonnie Rashied Lynn. Svojí hudební kariéru startuje vítězstvím v soutěži magazínu The Source (tenkrát ještě s pseudonymem Common Sense). V roce 1992 proráží singlem Take It EZ, který se objevil na jeho debutovém albu Can I Borrow A Dollar?. Následovaly další singly jako Breaker 1/9 a Soul By The Pound. Ty mu pomohly vybudovat si reputaci v hip-hopovém undergroundu, ale našli se i kritici, kteří si stěžovali na misogynistický podtext některých jeho nahrávek. V roce 1994 u labelu Ruthless Records v klidu dokončil druhé album Resurrection, které utvrdilo jeho pozici jednoho z nejlepších undergroundových raperů. Píseň I Used To Love H.E.R. zaujala svou chytrou alegorií úpadku hip-hopu do komerčního světa, sexu a násilí, dokonce tím vyvolal spor s legendárním Ice Cubem. Krátce poté byl obžalován jistou skupinou za jméno, které do teď používal (Common Sense), takže byl nucen si ho zkrátit na Common.

Co se týče herecké kariéry, zahrál si v poměrně věhlasných filmech jako např. AMERICKÝ GANGSTER nebo STREET KINGS, ale nutno podotknout, že žádnou pořádnou roli ještě nedostal, zatím vystupoval jen v rolích okrajových.


13.3.1972
Chicago, Illinois, USA
Common csfd

Bláznův rájAliceAva: Bez soucituPekelná kuchyněTři vteřinyDebbie a její parťačkyNenávist, kterou jsi probudilPoslední turnéPříběhSvatá JudyVše o NiněYeti: Ledové dobrodružstvíÚtok z hlubinJohn Wick 2Love Beats RhymesMegan LeaveyUdálost velkolepých rozměrůHoličství 3: Nový sestřihSebevražedný oddílBeing CharlieNoční běžecVincentův světČarodějEvery Secret ThingSelmaX/YMládeži nepřístupnoPawnPodfukářiLUVNeobyčejný život Timothyho GreenaHappy Feet 2Šťastný Nový rokJedině onaNoční randeTerminator SalvationKrálové uliceWantedAmerický gangsterSejmi esoSiloTenkrát poprvéThe ChiSimpsonoviHell on Wheels


Aktualizace osobnostního profilu Common: 31.10. 2023 17:56