Ozzy Osbourne 75 let


Vlastním jménem John Osbourne se narodil 3. prosince roku 1948 v Birminghamu ve Velké Británii. Do povědomí lidí se dostal především jako zpěvák heavy metalové kapely Black Sabbath. Po odchodu ze skupiny Osbourne založil stálou skupinu Blizzard Of Ozz.

Fanouškům se dostal do povědomí nejen díky své muzice a ojedinělému hlasu, ale také byl dost často v médiích (ukousl hlavu netopýrovi v průběhu koncertu... jeho píseň, kde zpívá o sebevraždě, vzal fanoušek natolik vážně, že se opravdu zavraždil... úlety s alkoholem a drogami...)

Ozzy měl právě veliké problémy s alkoholem a drogami, a proto musel na chvíli přerušit kariéru. Musel taky vyřešit neustálé problémy v manželství (byl uvězněn za to, že vyhrožoval své ženě zabitím), které souviseli s alkoholem.

Je jedním z nejznámějších, ale také nejkontroverznějších rockových zpěváků. Spolu se svou manželkou Sharon každoročně organizuje heavy-metalový festival Ozzfest. Ozzy a jeho rodina byli hlavními protagonisty reality show The Osbournes, kterou vysílala MTV. Byl dvakrát ženatý a má pět dětí.


3.12.1948
Birmingham, England, Velká Británie
Ozzy Osbourne csfd

The Sooty MovieTrollové: Světové turnéSherlock KoumesGnomeo & JulieA Bear's Christmas TailMoulin RougeMalý Nicky - Satan JuniorSoukromé neřestiSmolařiKoledu, nebo něco proveduŠílená AmerikaKriminálka Las VegasMěstečko South ParkParker Lewis musí vyhrátRandy Rhoads: Reflections of a Guitar Icon&MusicBiography: The Nine Lives of Ozzy OsbourneOzzy Osbourne, na trůnu temnotyRockfield, studio rockových hvězd#NoJokeThe RainbowBlack Sabbath: The EndBlack Sabbath: The End of The EndCum on Feel the NoizeAmerická 80. létaLennon or McCartneyBlack Sabbath: Live... Gathered in Their MassesSunset StripBůh ti žehnej, Ozzy OsbourneLemmy ForeverMusicSlavná alba: Black Sabbath - Paranoid25 let Rokenrolové síně slávy100 Greatest Hard Rock SongsSedm epoch rocku100 Greatest Albums, TheThe Comedians' ComedianIt's Good to Be...Guns, God and Government World TourLemmyOzzy Osbourne: Live at BudokanParty at the Palace: The Queen's Concerts, Buckingham PalaceSatan's Top FortyWe Sold Our Souls for Rock 'n RollHellraisersIt's Only Rock 'n' RollOzzfest 2000Black Sabbath: The Last SupperIt's SladeBehind the MusicSlavná albaThe History of Rock 'n' RollOzzy Osbourne: Live & LoudSeven Deadly Sins: An MTV News Special ReportAlice Cooper: Prime CutsHard 'N Heavy Volume 10


Aktualizace osobnostního profilu Ozzy Osbourne: 25.3. 2024 15:41