Jessalyn Gilsig 52 let


Jessalyn Gilsig se věnovala herectví již odmalička. Kromě toho, že má diplom z anglické literatury na McGillově univerzitě, svůj herecký talent rozvíjela studiem divadelního herectví na Harvardu. V 80. letech se objevila v mnoha epizodních rolích (SEDM DNÍ, VIPER). Zlom přišel, když Jessalyn získala roli v seriálu Davida E. Kelleyho THE PRACTICE. Ten ji poté obsadil do seriálu ČMUCHALOVÉ, kde měla nahradit jednu z původních hlavních postav.

V roce 2009 dostala Jessalyn další hereckou příležitost od Ryana Murphyho, když jí byla nabídnuta role Terri Schuester, věčně nespokojené a manipulativní manželky hlavního hrdiny v satirické muzikálové komedii, seriálu GLEE. Mnohými diváky nenáviděná (a některými milovaná) Terri přinesla Jessalyn velkou chválu kritiky, ovšem pouze pokud jde o samotný hereččin výkon, neboť sama Terri je často označována za jednu z nejpříšernějších ženských postav dnešních seriálů.

Krom jejích četných seriálových a divadelních rolí se Jessalyn párkrát objevila i na velkém plátně, například v menší roličce ve filmu ZAŘÍKÁVAČ KONÍ. Také propůjčila svůj hlas kreslené postavě Kayley v pohádce KOUZELNÝ MEČ - CESTA NA CAMELOT.

V létě roku 2005 se Jessalyn Gilsig provdala za filmového producenta Bobbyho Salomona (ŽIVOT BEZ MALLORY). 26. září 2006 se jim narodil první potomek - dcera Penelopa.


30.11.1971
Montréal, Quebec, Kanada
Jessalyn Gilsig csfd

SpreeNebezpečný svůdceEvil MenAngels and OrnamentsSomewhere SlowSvětluškou na 90 dníFifty-nothingGlee EncoreGlee: Director's Cut Pilot Episode13Maturitní plesThe ApostlesBackyards & BulletsMravenčí invazeZáplavaMezi otci a synyHokejová mámaSee This MovieChladné klimaKouzelný meč - Cesta na CamelotZaříkávač koníDýka1923Big Shot: Hvězdný trenérGrand HotelSkandálGleeVikingovéVikings: Athelstan's JournalDobrá manželkaDrsná Harry


Aktualizace osobnostního profilu Jessalyn Gilsig: 30.10. 2023 21:13