Julie Taymor 71 let


Narodila se 15. prosince 1952 v Newtonu. Žila v několika zemích, např. v Indii, na Srí Lance nebo v Japonsku. Po návratu do USA slavila první úspěchy s THE KING STAG (1984), poté režírovala několik klasických oper, např. KOUZELNÁ FLÉTNA (2004). Následovala Frida, film, který získal šest nominací na Oscara a dvě z nich proměnil.

Taymor je autorkou několika úspěšných autobiografických knih. Na podzim roku 1999 byla ve Wexner Center for the Arts v Ohiu zahájena retrospektivní výstava čtvrtstoletí její práce, která se posléze přesunula do National Museum of Women in the Arts ve Washingtonu a Field Museum v Chicagu. Nedávno spolupracovala s Elliotem Goldhentalem na původní opeře Grendel. Dále se Taymor věnuje loutkařství, kostýmnímu návrhářství a vytváření masek.


15.12.1952
Newton, Massachusetts, USA
Julie Taymor csfd

Gloria na cestěBouřeNapříč vesmíremFridaTitusOedipus RexFool's FireThe TempestMetropolitan Opera: Live in HDSen noci svatojánské Julie TaymorLa Flûte enchantée (Pathé Live)Changing StagesBuďte přirození: Neznámý příběh Alice Guy-BlachéovéKurosawa, la VoieDante Ferretti: Scenografo italianoSvětla! Akce! Hudba!Tribeca Film Festival PresentsThe Making of 'Titus'William ShakespeareThe 62nd Annual Tony Awards75. Annual Academy AwardsThe 53rd Annual Tony AwardsThe 52nd Annual Tony AwardsThe 51st Annual Tony AwardsCBS News Sunday Morning


Aktualizace osobnostního profilu Julie Taymor: 10.3. 2024 13:00