Helena Štáchová (1944 - 2017)


Scenáristka, režisérka a loutkoherečka Helena Štáchová se narodila 18. listopadu 1944 v Praze. Již v mládí se začala zajímat o divadlo a herectví.

Kromě divadla působí i v rozhlase, dabingu, televizi (Lisa z kresleného seriálu Simpsonovi). Je i autorkou mnoha scénářů a divadelních her pro rozhlas, divadlo a televizi, velmi často své hry také režíruje. Její manžel byl Miloš Kirschnera. Po jeho smrti byla jmenována do funkce ředitelky Divadla Spejbla a Hurvínka. Helena Štáchová má dvě děti. V současné době má za přítele Zdeněka Zbořila.


18.11.1944
Praha, Protektorát Čechy a Morava
21.3.2017
Praha, Praha, Hlavní město Praha, Česko
Helena Štáchová csfd

Hurvínek a kouzelné muzeumHurvínek na scéněKulihrášek a zakletá princeznaHurvínkův rokHurvínek vzduchoplavcemZnovu u Spejbla a HurvínkaMíša KuličkaNa návštěvě u Spejbla a Hurvínka13. komnataPříběhy slavnýchSvět na žlutoTo nejlepší z večerníčkůHurvínkovo přáníJak s Máničkou šili všichni čertiHurvínkova kouzelná flétnaHurvínek a zrcadloDějiny kontra SpejblBakalářiPoslední zhasneVečerníček jak ho (ne)znáteVše nejlepšíBarrandovský SilvestrNejlepší VečerníčekPolívka na víněSejdeme se na CibulceŽivě na jedničceBarrandovský videostop80 let Divadla Spejbla a HurvínkaCafé XVýzvaVšechnopártyMléčná dráhaPaškálBeneficeKrásný ztrátyBanánové rybičkyNikdo není dokonalýTo je fórŠance


Aktualizace osobnostního profilu Helena Štáchová: 7.11. 2023 12:56