Burr Steers 58 let


Je synem amerického senátora za Maryland. Přes svou matku je spřízněn s Jacqueline Kennedy Onassisovou a spisovatelem Gorem Vidalem. Jeho bratr Hugh Auchincloss Voli (1963-1995) se proslavil jako malíř, který si za své téma zvolil boj proti AIDS. Je ženatý s Jenifer Bottovou.

Jako scénárista i režisér debutoval filmem IGBY GOES DOWN (2002). Do hlavních rolí příběhu o dospívání obsadil Kierana Culkina jako problémového Igbyho, Ryana Philipa jako Igbyho staršího bratra a Susan Sarandonvou jako jejich nesnesitelnou matku. Film se odehrává v prostředí amerických privilegovaných vrstev a nese se v duchu ironické melancholie. Vlastně celý film působí velmi evropsky, což autor vysvětluje vlivem kultury východního pobřeží, která má podle něj blíž k Anglii než k New Yorku a západnímu pobřeží Ameriky. Výborný příběh, humor, skvělé herecké výkony a i upřímná výpověď autora udělaly z filmu kultovní záležitost. Kritika nazvala film novodobým Kdo chytá v žitě.

Po tomto úspěchu následoval scénář ke komedii JAK ZTRATIT KLUKA V 10 DNECH (2003) a režijní spolupráce na seriálech: THE L WORLD (2005) z prostředí lesbické komunity, WEEDS (2005) o vdově živící se prodejem marihuany v prostředí amerického maloměsta a BIG LOVE (2007).

V současné době dokončil režisér film 17 AGAIN o muži středního věku, kterému se splní přání, aby mu opět bylo 17. V hlavní roli se objeví Mathew Perry.


8.10.1965
USA
Burr Steers csfd

Fiance, ThePýcha, předsudek a zombieSmrt a život Charlieho St. CloudaZnovu 17IgbyChapelwaiteVelká láskaLáska je LáskaTrávaVodík versus HindenburgPoslední dny discaFixPulp Fiction: Historky z podsvětíNahý v New YorkuGauneřiNarušitelIgby Goes Down: In Search of IgbyJak ztratit kluka v 10 dnech


Aktualizace osobnostního profilu Burr Steers: 20.11. 2023 01:37