Kristína Tormová 41 let


Slovenskou herečku Kristínu M. Farkašovou jsme v Čechách mohli vidět v hlavní ženské roli ve filmové komedii Michala Krajnáka Poslední plavky (2007), kde účinkovala po boku Petra Čtvrtníčka. Pochází z herecké rodiny, již její dědeček byl hercem a otec Boris Farkaš je výraznou osobností Divadla Astorka Korzo 90.

Od roku 2004 hrává na prknech slovenského Radošínského naivního divadla, proslulého svým vtipem a bezprostředností i v Česku. Působí tam jako herečka, zpěvačka i dramaturgyně. Naposledy nastudovala hlavní ženskou roli Ully ve slavném broadwayském muzikálu Producenti. Hostovala také v pražském Činoherním klubu v inscenacích Dámský Krejčí (r. M. Čičvák), Nebezpečné vztahy (r. L. Smoček) a v Impresáriovi ze Smyrny (r. L. Smoček) měla hlavní ženskou roli.

Ve slovenské televizi se poprvé objevila v seriálu Rodinná tajemství, který odstartoval slovenskou seriálovou tvorbu. Hrála v krátkém vánočním filmu Juraje Štěpky Osobní chyba (2005). Od roku 2008 moderuje ve Slovenské televizi pořad Postav dům, zasaď strom (2008) a v tom samém roce moderovala pořad Cestoviny pro televizi Markíza. Slovenští diváci si ji oblíbili v seriálech Ordinace v růžové zahradě, Rádio Fresh, Rodinná tajemství. Kromě jiných zajímavých akcií moderovala i Československý ples na Žofíně po boku Tomáše Hanáka. Jejím manželem je Kamil Mikulčík, herec, skladatel a zpěvák skupiny Fragile.


1.7.1982
Bratislava, Československo
Kristína Tormová csfd

ÚnosAnděléFilmoviedky: ZradeníAj kone sa hrajúFilmoviedky: Olé, zápražkaPoutaPoslední plavkyOsobná chybaPán profesorJsem mámaSvět podle EvelynTajné životySkutečné příběhyOchránciCirkus BukowskyNevinníHoď svišťomZlomok sekundyNesmrtelníSekerovciRádioVyprávějMesto tieňovPanelákOrdinácia v ružovej záhradeRodinné tajomstváDepresia - Čakanie na úsvit


Aktualizace osobnostního profilu Kristína Tormová: 5.11. 2023 13:59