Justin Kirk 54 let


Americký herec Justin Kirk se narodil 28. května 1969 v Salemu v Oregonu a věnuje se filmovému, seriálovému a divadelnímu herectví. Vyrůstal v Unionu ve Washingtonu, kde navštěvoval základní školu v Native American Reservation. Když mu bylo dvanáct, tak se, se svou matkou, přestěhoval do Minneapolis v Minnesotě. Poté co skončil studia na střední škole, se přestěhoval do New Yorku, kde dokončil dvouletý program herecké konzarvatoře v Circle in the Square. Herecky debutoval v sedmi letech ve školní hře.

V televizi debutoval epizodní rolí v dramatickém seriálu NEW YORK NEWS. Poté se objevil ve filmovém zpracování divadelním hry LOVE!VALOUR!COMPASSION! (u nás je snímek známý pod názvem PÁNSKÁ JÍZDA), ve které účinkoval už i v její divadelní podobě. Hlavní roli v tomto snímku pak získal herec Jason Alexander. Své herectví Justin dále uplatnil v krátkometrážním snímku 99 THREADWAXING, scifi seriálu CHAMELEON a v poněkud neznámých snímcích THE EDEN MYTH a CHAPTER ZERO. Větší prostor získal díky komediálnímu seriálu JACK&JILL, v němž dostal jednu z hlavních rolí. Natáčení tohoto televizního projektu, ale bohužel po dvou letech skončilo. Po skončení seriálu Justin natočil snímky TEDDY BEAR´S PICNIC a OUTPATIENT.

Veliký úspěch následoval s rolí ve veleúspěšné televizní minisérii z produkce HBO ANDĚLÉ V AMERICE, kterou režíroval slavný režisér Mike Nichols. Důkazem vysoké kvality tohoto projektu je zisk jedenácti cen Emmy, pěti Zlatých Glóbů a účast takových hereckých legend, jakými bezesporu Al Pacino, Meryl Streep a Emma Thompson jsou. Samotný Justin byl pak za své ztvárnění homosexuála, který umírá na AIDS nominován na cenu Emmy nebo Screen Actors Guild Award a za tuto roli také získal cenu Golden Satellite Award.

V roce 2005 získal svou asi prozatím nejslavnější roli povaleče Andyho Botwina v populárním americkém komediálním seriálu z produkce Showtime TRÁVA. Seriál pojednává o mladé vdově Nancy Botwin, která se živí prodáváním marihuany a přitom řeší problémy ve svém životě a také se stará o dva syny. Seriál se stal ohromně oblíbeným, získal si přízeň miliónů fanoušků, dočkal se zatím pěti natočených řad a byl nominován na velké množství cen, z nichž získal například Zlatý Glóbus, Vision Award, Satellite Award, WGA Award a Young Artist Award. Díky tomuto seriálu Justin získal příležitost si zahrát před kamerou s herci jako například Mary-Louise Parker, Romany Malco, Elizabeth Perkins a Kevin Nealon. Justin za svou roli získal cenu Satellite Award a byl za tuto roli také nominován na Zlatý Glóbus a cenu Screen Actors Guild Award.


28.5.1969
Salem, Oregon, USA
Justin Kirk csfd

Hollywood FringeRajský život v Palos VerdesUntitled Sarah Silverman ProjectWalterLiga spravedlivých: VálkaSexual SecretsMr. Morgans letzte Liebe30 BeatsGoatsUpírkyS tím nic nenadělášElektra LuxxNa shledanou v záříThe PresenceFour BoxesProti prouduFlannel PajamasHollywoodské pozlátkoPuccini pro začátečniceZeptej se prachuOutpatientTeddy Bears' PicnicChapter ZeroThe Eden MythPánská jízdaBoj o mocPerry MasonK smíchuZoey's Extraordinary PlaylistSpešlOverthinking with Kat & June13. okrsekThe Crossroads of HistoryAmerický tátaManhattan


Aktualizace osobnostního profilu Justin Kirk: 31.10. 2023 13:11