Sylva Sequensová 65 let


Sylva Sequensová je dcerou filmového a televizního režiséra Jiřího Sequense (1922-2008) a starší sestrou herce a podnikatele Jiřího Sequense mladšího (*1961). Ovlivněna rodinným prostředím nastoupila na Státní konzervatoř v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatické oddělení (1978). Již jako studentka se objevila i před filmovou kamerou v nevelké roli zpěvačky v životopisném filmu PALETA LÁSKY (1976), ještě před absolutoriem na konzervatoři hrála v několika dalších filmech ze současnosti, z jejích tehdejších rolí významově vyčnívá jen Miluška v dnes již zapomenuté komedii POPRASK NA SILNICI E 4 (1979).

Zvláště na přelomu 70. a 80. let našla Sequensová bohaté uplatnění také v rozhlase, účinkovala v řadě rozhlasových her a pohádek, v hlavní roli jsme ji mohli například slyšet v Malé mořské víle (1980), následně v četných hlasových kreacích princezen. Po opuštění stálého divadelního angažmá přesunula Sequensová těžiště své práce do dabingových studií a této práci se věnuje dodnes, mladší diváci si vzpomenou na teenagerský francouzský seriál Helena a její chlapci, v pozdější době mluvila například v Pánovi prstenů.


12.10.1958
Praha, Československo
Sylva Sequensová csfd

O princezně Jasněnce a létajícím ševciDva na koni, jeden na osluJako jedUstláno na čekankáchKukačka v temném lesePoklad hraběte ChamaréO spící princezně, šípkových růžích a uražené víleOblouk světlaTaneček přes dvě peklaKonečná staniceBlues pro EFBDívka s mušlíKluci z bronzuNevěsta k zulíbáníNěco je ve vzduchuPoprask na silnici E 4Svatební skandály slečny JuliányŽenich mezi dveřmiJulie pod balkonemStín létajícího ptáčkaZrcadleníPaleta láskyNemocnice na kraji městaTak se ptámŽena za pultemCyrano z BergeracuKlíček ke štěstíHledání modrého tónuBakaláři


Aktualizace osobnostního profilu Sylva Sequensová: 12.10. 2023 17:33