Alfonso Cuarón 62 let


Mexický režisér, jehož jméno v Hollywoodu rychle roste, započal svou kariéru v mexické televizi. Po studiích na Mexico's CUEC, Cuaron začal experimentálně pracovat jeko asistent režie mnoha anglicky mluvených filmů vzniklých v Mexiku a Latinské Americe (Gaby-A Love Story -1987 nebo Romero-1989).

Dva roky poté režíroval moderní přepracování Dickensovy klasiky VELKÉ NADĚJE. Na příběhu chudého malíře, nyní přesunutého na Floridu a mezi New Yorkskou uměleckou smetánku, se herecky podílely takové hvězdy jako Ethan Hawke, Robert De Niro a Gwyneth Paltrow.

Cuaron však svůj styl našel až s kultovní road-movie MEXICKÁ JÍZDA (2001) o dvou adolescentech a jejich výletu s mladou ženou na tajemnou pláž. Snímek zaznamenal i přes otevřené erotické scény nebývalý úspěch. Jeho opojná nálada vyplývající především z výborného scénáře diváky přesvědčila. Komerčně nejúspěšnějším režisérovým počinem je zatím osobitá adaptace třetího dílu Harryho Pottera - HP A VĚZEŇ Z AZKABANU z roku 2004.


28.11.1961
Mexico City, Mexiko
Alfonso Cuarón csfd

RomaGravitacePaříži, miluji TěPotomci lidíHarry Potter a vězeň z AzkabanuMexická jízdaVelké nadějeMalá princeznaJen s tvým partneremDisclaimerBelievePadlí anděléHora MarcadaThe Possibility of HopeThe Shock DoctrineCuarteto para el fin del tiempoVengeance Is MineWho's He AnywayA Boy and His ShoeSistole DiastoleRaymond & RayČarodějniceThis Changes EverythingHolčičkaEl segundo ataque a la panaderíaQuantum of SolacePříliš jednoduchéPalabras, Las100 let Warner Bros.Harry Potter 20 let filmové magie: Návrat do Bradavic


Aktualizace osobnostního profilu Alfonso Cuarón: 4.11. 2023 02:59