James Mangold 60 let


Se svými sedmi celovečerními filmy, zahrnujícími oceněné Walk the Line, 3:10 Vlak do Yumy, Tlouštík a Narušení se James Mangold zapsal do povědomí diváků jako režisér propracovaných filmů různých žánrů se silnými tématy, originálními postavami, vynikajícími hereckými výkony a oslňujícím vyobrazením. Syn známých malířů Roberta Mangold a Sylvie Plimack Mangold, vyrostl v New Yorku. Vystudoval herectví na California Institute of the Arts.

Mangold pokračoval ve své tradici zobrazování vnitřních bojů problematických jedinců adaptací knihy Susanny Kaysen Narušení. Za roli okouzlující sociopatky Lisy získala Angelina Jolie Oscara. Poté Mangold natočil romantickou komedii s Meg Ryan a Hughem Jackamen s názvem Kate & Leopold a thriller Identita s Johnem Cusackem a Rayem Liottou.

Mimořádného úspěchu u diváků i kritiků se dostalo biografii o Johnny Cashovi Walk the Line. Představitelé hlavních rolí Joaquin Phoenix a Reese Witherspoon, kteří i nazpívali své party, získali za hlavní role Zlaté globy. Na filmu, který se připravoval celých deset let, spolupracovali až do své smrti v roce 2003 i John a June Carter Cash.

Drsná kovbojka 3:10 Vlak do Yumy s Russellem a Christianem Balem získala dvě oscarové nominace. Mangold také režíroval pilotní díl televizního seriálu Muži na stromech, který vznikl v produkční společnosti Mangolda a Cathy Konrad, nesoucí název Tree/Line Films.


16.12.1963
New York City, New York, USA
James Mangold csfd

Indiana Jones a nástroj osuduLe Mans '66Logan: WolverineWolverineZatím spolu, zatím živi3:10 Vlak do YumyWalk the LineIdentitaKate a LeopoldNarušeníZemě policajtůTlouštíkOkrsek 22VegasMuži na stromechOliver & PřáteléThe Deacon Street DeerVolání divočinyProstě sexyArianne Phillips: Dressing the PartClint Eastwood: A Cinematic LegacyPříběhy za kamerouMaking 'Logan'The Wolverine: The Path of a RoninBecoming Cash/Becoming CarterCelebrating the Man in Black: The Making of 'Walk the Line'Mackendrick on FilmFront Row FlynnHollywood InsiderPiper's Picks TV


Aktualizace osobnostního profilu James Mangold: 2.11. 2023 21:00