Dom Rotheroe 60 let


Anglický režisér a dokumentarista se narodil roku 1964 v Londýně, kde s rodiči také vyrůstal. Už od dětství měl zálibu v pozorování světa kolem sebe a v zachycování jeho detailů. Rozhodl se tedy studovat fotografii, film a video na Harrow College. Po studiích založil produkční společnost a začal si plnit své sny.

Během natáčení dokumentárních filmů začal uvažovat o dramatu. O šest let později režíroval krátkou (resp. dvanáctiminutovou) komedii Stick Up.

V roce 2001 dokončil svou práci na snímku Můj bratr Tom / My brother Tom. Toto psychologické drama, jehož motto zní: Chtěli být jen kamarádi, ale stali se jeden druhým, mu přineslo velký úspěch. Dom Rotheroe chtěl ve svém hraném debutu zachytit intenzitu vztahu dvou mladých lidí, kteří si ve světě kolem sebe připadají odcizení a nepochopení. Aby byl film autentický, rozhodl se použít ruční digitální kameru a navodit tak dokumentární atmosféru. MImochodem - za kamerou stál Robby Müller, který spolupracoval například s Jimem Jarmuschem a Larsem von Trierem. Příběh Jessicy a Toma získal hned 8 ocenění a 5 nominací na filmových festivalech po celé Evropě (např. v Itálii, Španělsku, Anglii, Rusku, Belgii, Francii).

Jeho (zatím) poslední film z roku 2007, thriller Exhbit A, také získal ocenění a to v Londýně na festivalu Raindance Film Festival. Jako vynikající dokumentarista s darem zachytit pravdivě i ty nejniternější pocity bude ve své tvorbě jistě zdařile pokračovat...


19.4.1964
Londýn, England, Velká Británie
Dom Rotheroe csfd

Předmět doličný AMůj bratr TomPeople and PowerThe Coconut RevolutionA Sarajevo DiaryThe Stick UpTrip - A MythologyThe Found Footage Phenomenon


Aktualizace osobnostního profilu Dom Rotheroe: 19.4. 2024 05:59