Mark L. Lester 77 let


Mark L. Lester je spisovatel, producent a režisér převážně akčních filmů, kterými se proslavil zejména v 80. letech. Narodil se v Clevelandu v Ohiu dne 26. listopadu 1946.

Po roce 1990 bohužel dochází k propadu kvality Lesterových snímků, a po natočení poměrně průměrných filmů jako je pokračování Třídy 1984 - EXTERMINÁTOR (Class of 1999, 1990) a ZÚČTOVÁNÍ V MALÉM TOKIU (Showdown in Little Tokyo, 1991) s Dolphem Lundgrenem a Brandonem Lee, přechází k točení podprůměrných a béčkových snímků, a v těchto vodách se pohybuje dodnes - např. NEJVYŠŠÍ SPRAVEDLNOST, ZÁKLADNA, HITMAN, PTERODAKTYL.

Mark L. Lester je ženatý s producentkou Danou Dubovsky, s níž také často spolupracuje, má dvě děti a založil nezávislou produkční a distribuční společnost American World Pictures.


26.11.1946
Cleveland, Ohio, USA
Mark L. Lester csfd

Dragons of CamelotMonstrum z hlubinGroupiePterodaktylWhite RushBetrayalStealing CandyPátá oběťVrah se vracíZákladna 2HitmanZákladnaBastardDvojchybaNepřítel č. 1Vražedná přítažlivostNoc muže na útěkuNejvyšší spravedlnostZúčtování v Malém TokiuExterminátorOzbrojení a nebezpečníKomandoOhnivé očiTřída roku 1984Gold of the Amazon WomenRoller BoogiePovolání: kaskadérBobbie Jo and the OutlawWhite House MadnessAndělé silnicSteel ArenaTwilight of the MayasCinderella's RevengeHunt ClubSleeping With My StudentHigh ResolutionPařičiDrakolebPíseční žralociSindibád a MinotaurusKráska a zvířeLost Colony: The Legend of RoanokeĎáblova oběť


Aktualizace osobnostního profilu Mark L. Lester: 25.4. 2024 13:47