Michal Malátný 53 let


Michal Novotný alias Malátný se narodil 30. června 1970 v Jičíně. Ve čtrnácti letech začal hrát divadlo se souborem Baret S v Jičíně. Byl nejmenší ze všech a dostal přezdívku Žibusík, což bylo podle postavy chlapečka z knihy Knoflíková válka.

Ve stejném roce vzniká kapela Chinaski, název je podle hlavní postavy z románů amerického spisovatele Ch. Bukowského. Michal v kapele zpívá, hraje na kytaru a skládá texty. V současné době patří k nejoblíbenějším českým kapelám. Ve svých mladších letech hrál v kapelách Pain Inc., Motherfuckers, Balička a nejznámější je skupina Starý hadry, která dala základ Chinaski.

Před filmovou kameru se dostává v roce 1996 při natáčení filmu MŇÁGA - HAPPY END, zde hraje pouze malinkou roličku - hudebníka. V roce 2007 dostává hlavní roli v komedii CHYŤTE DOKTORA, ve kterém vytvořil roli gynekologa, který se dostává do milostného trojúhelníku.

Ve volném čase si rád zahraje hokej nebo si jde zaběhat do přírody. Jeho nejoblíbenější jídlo jsou špenátové těstoviny zapékané s tuňákem a kukuřicí, k tomu si dá bílé víno a pustí si jeden ze svých oblíbených filmů: Fanny a Alexandr, Páni kluci, Zvětšenina, a nebo si přečte sonet od W. Shakespeara.


30.7.1970
Jičín, Československo
Michal Malátný csfd

AutopohádkyChyťte doktoraMňága - Happy EndNevinné lžiEntentýkyArabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádekChinaski: Každej ví kulovýHusákovi dětiRočník 89Olympic slaví 55 letČeský mejdan s ImpulsemChinaski: G2 Acoustic StageNoc a DenČT Live - Žebřík 2012Koncert proti konci světaVečer lidí dobré vůle - Velehrad 2012Chinaski - 26 největších hříchůFilm o filmu: AutopohádkyChinaski: Když Chinaski, tak naživoFilm o filmu: Chyťte doktoraČT Live - ChinaskiChinaski - Docela vydařenej denHvězdy na VltavěChinaski: Mám chuť zlobitChinaski: Láska je na nicChinaski: Měl bych si boty zoutChinaski: Dvě srdce vejpůlChinaski: BáseňRoman Ondráček: Ještě, že mám plnou nádrž (feat. Vašo Patejdl, Michal Malátný, Martin Dejdar)Chinaski - Láska a dataChinaski - TamaryšekChinaski & Katarína Knechtová - Milióóóny přáníMonkey Business - Kick the StupidONEMANSHOW Foundation: Cizí zeďChinaski - Potkal jsem tě po letechChinaski: Venku je na nuleMarek Ztracený - Léto 95Chinaski - Slovenský klínSummer All Stars - Léto lásky ft. SlzaSázava KLAN: Nad SázavouChinaski - Každý ránoChinaski - VínoChinaski - HlavolamChinaski - StížnostChinaski - EntentýkyChinaski - Duše z gumyChinaski - KérkaChinaski - ŠatnaChinaski - Basama fousamaChinaski - VakuumChinaski - ZadarmoChinaski - VedoucíChinaski - VrchlabíChinaski - TabáčekChinaski - 1970


Aktualizace osobnostního profilu Michal Malátný: 25.4. 2024 21:29