Brian Levant 71 let


Americký producent, scénárista, ale hlavně režisér Brian Michael Levant se narodil 6. srpna 1952 ve státě Illinois v USA. Vystudoval školu University of New Mexico. V současné době žije v Los Angeles se svou ženou Alison a svými třemi dětmi.

Brian Levant je známý spíše režírováním rodinných komedií. Svou první natočil v roce 1991 když převzal žezlo po režiséru Dennisu Duganovi a natočil druhý díl filmu TEN KLUK JE POSTRACH. O rok později natočil typickou rodinnou komedii BEETHOVEN. Následovala komedie FLINTSTONEOVI, Levant si přál aby hlavní roli (Freda) v této adaptaci kresleného seriálu z dílny Hanna & Barberra, zahrál jeho kamarád John Goodman, který se na ni skvěle hodil. Když v roce 1996 natočil komedii ROLNIČKY, KAM SE PODÍVÁŠ v čele s Arnoldem Schwarzeneggerem, byl za ni dokonce nominován na nechvalně známou cenu Razzie Awards a to v kategorii „nejhorší režisér“ (cenu nakonec naštěstí pro Levanta získal režisér Andrew Bergman za film STRIPTÝZ).

Následovaly opět komedie rodinného typu a to SNĚŽNÍ PSI (2002) či UŽ JSME TAM? (2005). Jedním z Brianových režijních počinů je film s Jackie Chanem CHŮVA V AKCI z roku 2010.


6.8.1952
Highland Park, Illinois, USA
Brian Levant csfd

Hrdina Max 2: Chlupatý bodyguardSophia Grace a Rosie: Královské dobrodružstvíVánoční příběh 2Chůva v akciScooby Doo! Prokletí nestvůry z jezeraScooby-Doo: ZačátekUž jsme tam?Sněžní psiIt's a Dog's LifeFather Can't CopeFlintstoneovi 2 - Viva Rock VegasRolničky, kam se podívášFlintstoneoviBeethovenTen kluk je postrach 2S dětmi na krkuŽenatý se závazkyBad News Bears, TheMork & MindyHra na láskuNechte to na BeaveroviStill the BeaverMy Secret IdentityStill the BeaverBrothers and SistersHappy DaysPoochinskiDiscovering BedrockScooby-Doo: The Whole World Loves You!


Aktualizace osobnostního profilu Brian Levant: 20.11. 2023 01:16