Viktor Tauš 50 let


Ještě jako student FAMU natočil inscenovaný document Eleanor Rigby z Malé Strany (1995), který byl úspěšně uvedený a vícenásobně oceněný na několika mezinárodnách festivalech. Následoval první celovečerní film Kanárek, který kritika označila za "nejvýraznější debut desetiletí" a střihač Alois Fišárek byl za něj oceněn Českým lvem.

V roce 2010 byl do kin uveden jeho druhý celovečerní film Sněženky a Machři po 25 letech. V České republice film zaznamenal druhou nejvyšší návštěvnost za první víkend v novodobé historii, stal se nejvíce legálně stahovaným filmem a následně zaznamenal bezprecedentní 73% podíl sledovanosti při televizní premiéře.

Jako producent se podílel na filmu Dům slovenské režisérky Zuzany Lilové, který byl oceněn na Mezinárodním filmovém festivale Berlinale 2011.


3.12.1973
Praha, Československo
Viktor Tauš csfd

AmerikánkaHudební film Tomáše KluseKlauniSněženky a machři po 25 letechKanárekZrádciVodníkModré stínyFilm Naživo – Lenka Dusilová & Aid KidEleanor Rigby z Malé StranyKupé v leseLate Night ShowLenka Dusilová: VláknaMiroslav Kemel - Za naší stodolouBlue Shadows: Song of HappinessMig 21: Svoboda není levná věcJames Harries: Blue ShadowsFilm Naživo – Bára PolákováDivadlo ve filmu: AmerikánkaDivadlo ve filmu: MaryšaHoneyLady Macbeth z ÚjezduOpičák a pitomciRacekSetkání před BetlémemVelký třesk294 statečnýchCirk La Putyka: KaleidoscopeDivadlo ve filmu: Macbeth – Too Much BloodElefantazieHeaven's Gate: AmerikánkaKabaret Pot a Lesk - LaunchLosers Cirque Company: VzduchemTančírnaVosto5: PérákVánoce za časů našich prababiček aneb Jak se v Čechách strašívaloAmerikánka: V AzyluAmerikánka: V kleci pro hyenyAmerikánka: V pouštiHráčMalý princOlga (Horrory z Hrádečku)Proton!!!Pišlické příběhyAndělíček ToníčekVánoce aneb Příběh o narození KristaPastýřka a kominíčekOvečka betlémská


Aktualizace osobnostního profilu Viktor Tauš: 31.10. 2023 06:02