Maya Rudolph 51 let


Maya Khabira Rudolph (narozená 27.7. 1972) je americká herečka a komička, mezi fanoušky nejznámější jako bývalá členka týmu komiků pořadu SATURDAY NIGHT LIVE (SNL).

Maya Rudolph vystudovala obor fotografie na University of California, Santa Cruz, během studia zpívala ve studentské kapele. Po ukončení studia se rozhodla z kapely odejít a vstoupila do improvizační divadelní skupiny The Groundlings.

První role, které Maya ztvárnila na televizní obrazovce, byly role zdravotních sester v seriálech NEMOCNICE CHICAGO HOPE a MĚSTO ANDĚLŮ. Mihla se i ve filmech GATTACA, LEPŠÍ UŽ TO NEBUDE nebo DUETS režiséra Bruce Paltrowa, otce její kamarádky z dětství Gwyneth Paltrow. Pravým zlomem v kariéře se ale stalo až účinkování v pořadu SATURDAY NIGHT LIVE, kam Maya Rudolph nastoupila v sezóně 1999-2000 a s přestávkami v něm účinkovala až do roku 2009. Filmové role na sebe nedaly dlouho čekat. Při svém účinkování v SNL si zahrála v 50x A STÁLE POPRVÉ, ZÍTRA NEHRAJEME a hlas propůjčila i postavám ve filmu SHREK TŘETÍ a v seriálu SIMPSONOVI.

Když Sam Mendes vybíral představitele páru budoucích rodičů do road-movie VŠUDE DOBŘE, PROČ BÝT DOMA, sáhl do televizních vod a pro roli Verony vybral k Johnu Krasinskému (seriál KANCL) právě Mayu Rudolph. Film držitele Oscara za režii s Magie Gylenhaal nebo Allison Janney ve vedlejších rolích se stal skvělou příležitostí předvést, že Maya Rudolph je i herečkou hlavních rolí. V budoucnu se na ní můžeme těšit ve snímcích SHREK PO ČTVRTÉ a GROWN UPS.


27.7.1972
Gainesville, Florida, USA
Maya Rudolph csfd

Imaginární přáteléGood Burger 2Želvy Ninja: Mutantí chaosMurderville: Kdo zabil Santu?Prokletá romanceLucaLékořicová PizzaRodina na baterkyHubieho HalloweenWilloughbyoviAngry Birds ve filmu 2LEGO® příběh 2V kraji vínaHele Muppete, kdo tady vraždí?Život je večírekCHIPS: Bláznivá hlídkaEmoji ve filmuTour de dopingVelká oříšková loupež 2We Don't Belong HereAngry Birds ve filmuBrothers in AtlantaJak se mi potopila střední školaPopstar: Vše pro slávuSr. PigA Very Murray ChristmasMaggie má plánSégryZázračné kouzloInherent ViceMaya Rudolph Show, TheVelká oříšková loupežVelká šestkaMachři 2Nezapomenutelné prázdninyTurboOšetřovatelSvobodní se závazkyŽeny soběMachřiSuper MacVšude dobře, proč být domaShrek TřetíAbsurdistánZítra nehrajeme!50x a stále poprvéZprávař: Příběh Rona BurgundyhoBaba na zabitíChuck a BuckKaraokeTrue LoveGattacaLepší už to nebudeĎáblovo dítěDruhý nejlepší špitál v galaxiiVe vatě


Aktualizace osobnostního profilu Maya Rudolph: 16.3. 2024 08:27