Brian Gibson (1944 - 2004)


Brian Gibson se narodil 22. zářío 1944 v Readingu nedaleko Londýna. Vystudoval Přírodní vědy na univerzitě St. Cathine´scollege v Cambrige a hystorii na Univerzitě Darwin´s College též v Cambrige. Původně se chtěl stát lékařem, ale na univerzitě se začal zajímat o žurnalistiku a psát do univerzitních novin. Tento zájem ho nakonec zavedl k práci v televizi a filmu.

V roce 1998 natočil humornou a zároveň dojemnou hudební komedii Still Crazy o partě starých rockerů, kteří to spolu po 20 letech znovu "bláznivě rozjeli", tento film, ač nebyl příliš výdělečný, je skvělou ukázkou britské kinematografie a černého anglického humoru.

Brian se oženil s Lynn Whitfieldovou s níž měl dceru Grace. Rozvedli se v roce 1992. Brian se znovu oženil s Paulou Rae Gibsone se kterou měl též dceru. Brian Gibson umírá ve věku 59 let v Londýně na rakovinu.


22.9.1944
Londýn, England, Velká Británie
4.1.2004
Londýn, England, Velká Británie
Brian Gibson csfd

Still Crazy - Pořád naplnoPorotceTina TurnerThe Josephine Baker StoryDrug Wars: The Camarena StoryVrahové mezi námi: Příběh Simona WiesenthalaPoltergeist IIKilroy Was HereBreaking GlassBlue Remembered HillsWhere Adam StoodForeigner - I Want To Know What Love IsLightning Bolt: The Power of SaladThe 43rd Annual Primetime Emmy Awards


Aktualizace osobnostního profilu Brian Gibson: 8.3. 2024 16:49