Evan Handler 63 let


Americký herec, který přežil leukémii, se narodil 10. ledna 1961 ve městě New York. Vystudoval Hendrick Hudson High School v Montrose v New Yorku. Poté se opět přestěhoval do města New York, kde začal navštěvovat Juiliard School, ale školy nechal kvůli roli ve filmu VEČERKA.

V roce 1994 získal roli ve známém snímku TAKOVÍ NORMÁLNÍ ZABIJÁCI slavného režiséra Olivera Stonea, o dvou zabijácích, které ztvárnili Woody Harrelson a Juliette Lewis. Poté se objevil ve známém thrilleru další režisérské legendy Rona Howarda VÝKUPNÉ, o bohatém muži, kterému unesou syna a únosci po milionáři požadují výkupné. Hlavní role zde ztvárnili Mel Gibson, Rene Russo a Gary Sinise. Poté hrál jednu z hlavních rolí v komediálním seriálu VŠAK TY VÍŠ. Následně natáčel opět hlavně epizodní role v seriálech jako například v politickém seriálu ZÁPADNÍ KŘÍDLO BÍLÉHO DOMU(3 epizody), ED, OCHRÁNCE nebo JOHN DOE.

V roce 2002 získal roli ve slavném, cenami ověnčeném seriálu z produkce HBO SEX VE MĚSTĚ. Seriál je považován za kultovní a Evan si v něm zahrál rozvodového právníka Charlotty Yorkové (Kristin Davis), Harryho Goldenblatta, který se do Charlotte zamiluje a nakonec se s ní i ožení. Po skončení seriálu následovalo hostování ve slavných seriálech jako například BEZE STOPY, JACK&BOBBY, 24 HODIN, KRIMINÁLKA MIAMI, ZTRACENI, STUDIO 60 nebo ŽRALOK.

V roce 2007 získal jednu z hlavních rolí v dalším slavném seriálu CALIFORNICATION. Evan si zde zahrál Charliho Runkela, nejlepšího kamaráda a zároveň manažera Davida Duchovnyho, který ztvárňuje hlavního hrdinu seriálu, spisovatele Hanka Moodyho. Seriál z produkce Showtime je velice úspěšný a má natočené zatím tři řady. V roce 2008 si Evan zahrál ve filmovém pokračování seriálu SEX VE MĚSTĚ. Film měl obrovský úspěch, stal se z něj kasovní trhák a chystá se druhé pokračování. Mimo to si ještě zahostoval v legendárním seriálu PŘÁTELÉ a v cenami ověnčeném seiálu ODPOČÍVEJ V POKOJI.


10.1.1961
New York City, New York, USA
Evan Handler csfd

Bucky F*cking DentFoster BoyShould've Been RomeoDomácí záležitostiSex ve městě 2Sex ve městěTři panáciVýkupnéTakoví normální zabijáciSweet LorraineWar and LoveDear Mr. WonderfulVečerkaVyvoleníA jak to bylo dál...PowerFosse/VerdonováDobrý bojAmerican Crime StoryThe Astronaut Wives ClubCalifornication


Aktualizace osobnostního profilu Evan Handler: 5.11. 2023 06:56