Karel Zima 52 let


Karel Zima je tím typem herce, který si umí vychutnávat život a z jeho hraní je to cítit. Působí na volné noze, a proto ho můžeme často potkávat jak ve filmu, tak i v tuzemských seriálech a zahraničních reklamách. Herectví vystudoval na Státní konzervatoři v Praze a poté prošel hostováním v kladenském a mladoboleslavském divadle.

Jeho zálibou a snem je ale přese všechno akční film a kaskadérské kousky. Za svou dosavadní kariéru si vyzkoušel již skok z jedoucího vlaku, plavání v osmistupňové Vltavě a bungee jumping. Preferuje natáčení v exteriérech a extrémních přírodních podmínkách, které by si rád vyzkoušel. Za první akční vlaštovku v Zimově filmografii lze považovat Jáklova KAJÍNKA, kde ztvárnil, už poněkud méně akční, roli Bujóna.

Nikdy se netajil svou hlubokou vášní pro ženy, přes kterou je ale stále věrný své manželce, herečce Magdaleně Zimové. Tvrdí, že se v devíti letech toužil stát gynekologem, nebo pornohercem. Pokud je řeč o povolání, Karel Zima nevyzkoušel pouze to herecké... nejednou pracoval ve Francii, jako řidič, prodavač nebo obsluha kavárny.

S Magdalenou mají starší dceru Agátu a mladšího syna Jonáše.


13.12.1971
Liberec, Československo
Karel Zima csfd

Láska a její příchutěJedině TerezaŠtěstí je krásná věcRomán pro pokročiléŠpindl 2LajkaŠpindlHlas pro římského králeSezn@mkaHanyNa druhý pohledZejtra napořádRozkošSignálAlois NebelLidicePoupataČertova nevěstaHasičiKajínekDid Michael Knight End The Cold War?Jarmareční boudaJménem králeKlub osamělých srdcíLes mrtvýchOcas ještěrkyNa vlky železaZtracený princ...a bude hůřBoží duhaMovieNesmělý MikešTři srdceVšichni do jednoho...a poslední kouřMalé velké gatěTajemná truhlaTajemství Lesní zeměComebackEden - Zlatá kartaKousek nebePsí kusHodný chlapecNon Plus UltrasVražda kočky domácíCesta byla suchá, místy mokráMalvínaNepodepsaný knoflíkPátek čtrnáctéhoUdělení milosti se zamítáVzkříšeníVlci ve městěMinulostPoslední večeře U ptáka NohaKanárská spojkaZáhada hlavolamuPřes padací mostySilnější než jáJitřní záře


Aktualizace osobnostního profilu Karel Zima: 2.11. 2023 20:44