Rick Dale 65 let


Rick se narodil pod jménem Richard James Dale. Když mu bylo 13 let, tak se se svou rodinou přestěhoval do Boulder City v Nevadě, kde vyrůstal spolu se svým mladším bratrem Ronem Daleem. Od raného věku zdědil Rick nadšení pro řízení všeho, co mělo kola, protože jeho otec byl profesionálním závodníkem. Pracoval se svým otcem na stavbě závodních minikár a odtud pokračoval v práci na autech, motocyklech, hot rods – což jsou upravená auta pro rychlostní rekordy a nakonec i na historických nápojových automatech a benzinových čerpadlech. Znalosti předávané jeho otcem ho zavedli do restaurátorské činnosti a později otevřel obchod Rick's Restorations .

Z prvního manželství má syna Tylera Dalea (*1993), který s ním pracuje v dílně a dceru Ally Kat (*1995) z druhého manželství, ta se věnuje modelingu. Ve firmě pracuje i syn z prvního manželství Kelly, Brettly Otterman (*1993) a nakonec i mladší bratr Ron. Jejich restaurátorské dílny najdeme v centru Las Vegas.

Rickova firma začíná být známá a on je považován za odborníka, proto se začíná objevovat sporadicky v seriálech a reality show, jako jsou: Dannyho auťáky, Hledači pokladů, Mistři zastavárny. Poté mu televizní kanál History Chanel nabídl vlastní projekt pod názvem Americké restaurování, který by se týkal jen jeho práce.

Jeho počáteční odpověď ale byla „ne“. Důvod? Protože v tu dobu renovoval jen palivové pumpy a automaty na limonádu, nemyslel si, že ví, jak obnovit dostatek různých předmětů, aby to mohlo být nosné pro celou sezónu vlastního pořadu. „Věděl jsem, jak obnovit jen pět různých kusů a show má dvacet šest epizod. Myslel jsem, že budu hotov asi po pěti.“ Producenti ho nakonec přesvědčili, že je dost schopný na to, aby naplnil celou sezónu. Rick řekl, že se cítil „ohromen“, když mu pustili první díly. Uvěřil, že na to má a kývl na pokračování v natáčení a jeho popularita letěla strmě vzhůru.


13.12.1958
Newport Beach, California, USA
Rick Dale csfd

Americké restaurování: NáklaďákyDannyho auťákyHledači pokladůMistři zastavárnyAmerické restaurování


Aktualizace osobnostního profilu Rick Dale: 25.4. 2024 20:15