Juliet Landau 59 let


Juliet Rose Landau se narodila 30.3. 1965 v Los Angeles v USA do rodiny herců Martina Landaua a Barbary Bainové. U filmu také pracuje její sestra Susan, ovšem pouze jako producentka. Julie žila krátký čas v Anglii, kde si zdokonalila britský přízvuk. Studovala balet a slavné herečky Susan Peretz. Krátký čas skutečně vystupovala jako baletka, ale následně přesedlala na herectví filmové, i divadelní.

Její nejslavnější rolí je však role šílené upírky Drusilly v seriálech BUFFY, PŘEMOŽITELKA UPÍRŮ (1997) a ANGEL (1999). Role této upírky jí natolik nadchly, že v roce 2009 spolupracovala na románovém komiksu Buffy a Angela jako spoluautorka s Brianem Lynchem, který psal některé scénáře pro oba seriály.

Dnes je Julie členkou Actors Studia, nadále se věnuje hraní ve filmech i divadle a plánuje napsat daší pokračování Drusilly, tentokráte v románové knižní podobě.


30.3.1965
Los Angeles, California, USA
Juliet Landau csfd

The FledglingThe PhantomsCitizensA Place Among the DeadThe Bronx BullFairfieldWhere the Road Runs OutDark HeartsStrange FrameInSightMaterial LiesMonster MuttThe Yellow WallpaperHaunted EchoesOstrov smrtiNákupní horečkaOsudné shledáníVraždy bez zárukyKarlův pohřebLife Among the CannibalsRavagerTheodore RexEd WoodPřímý zásahNeonové městoZesil to!ŠvindlířiBoschMuzzled the MusicalBen 10: OmniverseBen 10: Dokonalý mimozemšťanGreen Lantern: The Animated SeriesMyšlenky zločinceBen 10: Síla vesmíruIn Case of EmergencyJustice League Unlimited


Aktualizace osobnostního profilu Juliet Landau: 31.10. 2023 06:51