Juliette Mayniel (1936 - 2023)


Francouzská herečka Juliette Mayniel ukončila svou uměleckou kariéru již před třiceti lety, v padesátých a šedesátých letech se ale objevila v několika zásadních počinech různých evropských kinematografií, do širšího povědomí pronikla také jako krátkodobá životní partnerka slavného italského herce Vittoria Gassmana. Pochází z jižní Francie a narodila se ve vesnici Saint-Hippolyte, na stříbrném plátně debutovala ve dvaadvaceti letech bezejmennou rolí v komedii PRVNÍ MÁJ (Premier mai, 1958).

Mezitím se provdala a jejím manželem byl dnes již neznámý francouzský herec Robert Auboyneau (*1927). Díky několikeré práci v Itálii (TROJSKÁ VÁLKA – La guerra di Troia, 1961) se seznámila s významným italským hercem Vittoriem Gassmanem (1922-2000). Po Juliettině rozvodu v roce 1964 pak spolu několik let žili (1964-1968) a po narození syna Alessandra Gassmana (*1965) dočasně rezignovala na hereckou kariéru. Před kameru se vrátila v rámci italského televizního seriálu ODYSSEOVA DOBRODRUŽSTVÍ (L′odissea, 1968), pak znovu točila filmy, zůstala už ale v Itálii. Z jejích dalších filmů připomeňme kriminální komedii POLICAJT DRÁBEM (Piedone lo sbirro, 1973) se slavným Budem Spencerem v hlavní roli nebo eroticky laděné drama HŘÍCHY V RODINĚ (Peccati in famiglia, 1975), v němž byl jejím partnerem Michele Placido.

Svou spolupráci s filmem ukončila Juliette Mayniel symbolicky spoluprací se svým synem a bývalým partnerem Alessandrem a Vittoriem Gassmanovými na jejich společné režii OD OTCE K SYNOVI (Di padre in figlio, 1982). Od té doby žije Juliette Mayniel v soukromí.


22.1.1936
Saint Hippolyte, Francie
21.7.2023
San Miguel de Allende, Guanajuato, Mexiko
Juliette Mayniel csfd

Mocky sans MockyDi padre in figlioSolamente neroAnno di scuola, UnMaestro di violinoPeccati in famigliaVizio di famiglia, IlFemmes au soleilPolicajt drábemDroga w świetle księżycaAmore oggi, UnQuella piccola differenzaIl gatto selvaggioL'alibiPromiňte, pomilujeme se?Amori pericolosiA cause, à cause d'une femmeLandruOphéliaJusqu'à plus soifLes godelureauxPeau et les os, LaTrojská válkaMarche ou crèveOn roule à deuxOči bez tvářePosvíceníUn coupleBratranciLa nuit des traquésPêcheur d'IslandeV jediném dnuOdysseova dobrodružstvíPortrait de Vittorio Gassman


Aktualizace osobnostního profilu Juliette Mayniel: 31.10. 2023 23:20