Jason Segel 44 let


Jason Jordan Segel se narodil 18. ledna 1980 v kalifornském Los Angeles jako prostřední ze tří dětí. Má sestru Alison (1986) a je otevřeně židovským občanem. Tento 194 centimetrů vysoký milovník Disneylandu a klasického rocku byl v období svých školních let nadaným basketbalovým hráčem a také pianistou.

Jako většina herců začínal působit ve filmech v poněkud bezvýznamých rolích. Jeho kariéru odstartoval v roce 1998 film POSLEDNÍ MEJDAN, kde si zahrál "meloun-chlápka" Matta. Ještě téhož roku začal s natáčením MACHRŮ A ŠPRTŮ a také spoluúčinkoval v černé komedii MRTVÝ NA UNIVERZITĚ nebo v komediálním dramatu SLC PUNK! Jako stálá postava se v letech 2000 - 2001 objevil v seriálech KOLEJ ZÁKLAD ŽIVOTA nebo KRIMINÁLKA LAS VEGAS. V roce 2002 učinkoval v komedii ULEJVÁCI, avšak o rok později vystřídal komedie za thriller s názvem ZKURVENÁ NOC, kde si zahrál postavu Leona.

Od roku 2005 ho můžeme sledovat v jedné z hlavních rolí veleúspěšného sitkomu HOW I MET YOUR MOTHER. Hraje zde Marshalla Eriksena - mladého právníka a také snoubence své milované Lilly. V průběhu natáčení HIMYM se rovněž chvíli věnoval roli kamaráda Jasona v komedii ZBOUCHNUTÁ. Konečně jako hlavní postava vystoupí v roce 2008 v romantické komedii FORGETTING SARAH MARSHALL, ke které sám napsal scénář.


18.1.1980
Los Angeles, California, USA
Jason Segel csfd

The Adventurer's HandbookKapkyNebe je všudeNáš přítelCome SundayThe DiscoveryKonec šňůrySex TapeApokalypsa v HollywooduZásnuby na dobu neurčitouČtyřicítka na krkuJeff, který žije s mámouKamarád taky rádMupetiZkažená účaGulliverovy cestyJá, padouchKámoš k pohledáníKopačkyZbouchnutáS lehkým srdcemLolliLoveZkurvená nocUlejváciNorth HollywoodNew Jersey TurnpikesMrtvý na univerzitěPoslední mejdanSLC Punk!Terapie pravdouLakers: Vzestup dynastieDispatches from ElsewhereJak jsem poznal vaši matku


Aktualizace osobnostního profilu Jason Segel: 10.11. 2023 12:49