Eva Čížkovská 58 let


Herečka Eva Čížkovská, se narodila v Praze, dne 10.11.1965. Maminka pracuje jako úřednice, tatínek již nežije. Zamlada dělal ochotníka, ale při nástupu do operety, už jeho žena čekala malou Evu a tak nastoupil do reklamního oddělení na ministerstvu obchodu. Malá Eva, se tak dostala k natáčení a focení reklamy.

Ještě před maturitou, chtěla dělat přijímací zkoušky na obor "Pedagogika tance". Rodiče si však přáli, aby zkusila práva, která nakonec nestudovala. V době maturit, probíhalo znovuotevření Činohry Národního divadla a do Jiráskovy hry Lucerna hledali představitelky víl, začarovávajících Haničku do lípy. Od tohoto okamžiku si Eva přála, být herečkou. Stále ovšem inklinovala k tanci.

Po maturitě na gymnáziu Budějovická, nastoupila na rok do školky a začala se připravovat k přijímacím zkouškám do Hudební a taneční fakulty AMU, které nakonec neudělala. Zároveň však hrála v Národním divadle, kde ji režisér Karol Spišák nabídl malou roli, ve hře "Meridián".

Po této zkušenosti, začala docházet do dramatického kroužku Jiřiny Steimarové, kde se za rok stihla připravit ke zkouškám na DAMU, kam ji přijali v devatenácti letech. Absolvovala rolí Kateřiny, ve hře "Zkrocení zlé ženy", Williama Shakespeara".


11.10.1965
Praha, Československo
Eva Čížkovská csfd

TaxikářBastardi: ReparátKdyž prší slzyVánoční KameňákKameňák 4Bastardi 2BastardiKamenný klíčNexusDick WhittingtonDiscopříběh 2Hřbitov pro cizincePilát Pontský, onoho dneTa naše písnička česká IIDivoká srdceDědek BártaKrálovství za kytaruNedosněné snyOtravný víkendPot, lesk a potleskHodina angličtinyJonáš II. aneb Jak je důležité míti MelicharovouSlepá je nocStupně poraženýchOdpouštím ti, tatínkuDvojka na zabitíModrý kódKameňákKrejzoviOhnivý kuřeSemestrBastardiDoktoři z PočátkůOrdinace v růžové zahradě


Aktualizace osobnostního profilu Eva Čížkovská: 24.2. 2024 19:07