F. Gary Gray 54 let


Felix Gary Grey se narodil 17.července 1969 v New Yorku. Věnuje se režírováním filmů, ale začínal jako režisér hudebních videoklipů. Ice Cube, Dr.Dre ad. to jsou jména se kterými se Gary setkal při natáčení videoklipů, za které získal několik cen. Možná z tohoto důvodu zanechal studijí v Northern California a začal se pořádně věnovat filmařině.

Přehouplo se nové tisíciletí a Gary připravuje nový akční film OSAMĚLÝ MSTITEL (2003) v hlavní roli s drsným Vinem Dieselem, který co by agent protidrogového oddělení Sean Vetter bojuje proti drsnému drogovému kartelu. Ale tento film bohužel příliš nezabodoval. A možná z tohoto důvodu se začíná natáčet svižné akční krimi LOUPEŽ PO ITALSKU (2003), kde se objevila pěkná řádka velmi známých herců. Smetánka známých tváří se nejspíše Garymu zalíbila a proto v roce 2005 natočil snímek BUĎ V KLIDU, ve kterém se to jen hemžilo hvězdami v čele s Johnem Travoltou, Umou Thurmanovou nebo Danny DeVitem.

Ani přes nějaké menší neúspěchy F. Gary nezanevřel a stále natáčí. Třeba i pokračování snímku LOUPEŽ PO ITALSKU s názvem LOUPEŽ PO BRAZISLKU.


17.7.1969
New York City, New York, USA
F. Gary Gray csfd

LiftMuscleMuži v černém: Globální hrozbaRychle a zběsile 8Straight Outta ComptonCtihodný občanBuď v kliduLoupež po italskuOsamělý mstitelVyjednavačVabankPátekEnemiesRyan Caulfield: Year OneOutKast: Ms. JacksonBabyface: How Come, How LongBrandy feat. Tamia, Gladys Knight & Chaka Khan: Missing YouWhitney Houston: I Believe in You and MeDr Dre: Keep Their Heads Ringin'TLC: Diggin' on YouTLC: WaterfallsQueen Latifah: Black Hand SideIce Cube: Check Yo SelfIce Cube: It Was a Good DayBabyface: A Collection of Hit VideosAnd Ya Don't Stop: Hip Hop's Greatest VideosPrvní ligaToo SomethingBecoming N.W.A.Director's JourneyImpactN.W.A. Performs in DetroitN.W.A. The OriginsThe Streets: Filming in ComptonFriday Straight UpBe Cool, Very CoolAcapulco Black Film FestivalMoře stromůHollywood Insider


Aktualizace osobnostního profilu F. Gary Gray: 2.11. 2023 12:43