Kevin Hooks 65 let


Americký herec, producent a režisér Kevin Hooks se narodil 19. září 1958 v Philadelphii, USA otci herci a režisérovi Robertu a matce státní zaměstnankyni Yvonne. V 70. letech žil v jihozápadní části Washingtonu, DC. Mezi přáteli nosí přezdívku „King Royal“.

Jeho experimenty s režírováním filmů přešly časem do trvalé podoby a nyní se naplno věnuje především režii televizních filmů a seriálů. Mezi jeho filmové počiny patří režie akčních filmů s Wesley Snipesem PŘEPADENÍ VE VZDUCHU (1992) a VZALI ROHA (1996) s Laurencem Fishburnem a Stephenem Baldwinem. Režijně se podílel na populárních sériích ZTRACENI (2004) a ÚTĚK Z VĚZENÍ (2005), na které se podílel i producentsky. Na oblíbenou sérii navázal v roce 2009 i samostatným filmem PRISON BREAK:THE FINAL BREAK. Pro komerční televizi ABC režíroval filmový remake Wonderful World of Disney s původním představitelem Paulem Winfieldem.

Kevin Hooks má z předchozího manželství dnes dospělou dceru a se současnou manželkou Cheryl mají děti dvě. Se svým otcem provozují produkční společnost a jeho bratr Eric byl také v 70. letech hercem. S rodinou žije v Los Angeles.


19.9.1958
Filadelfie, Pennsylvania, USA
Kevin Hooks csfd

InterceptPrison Break: The Final BreakSounderThe Color of FriendshipLie DetectorVzpoura v Port ChicaguČerný pesČest a slávaVzali rohaTo My Daughter with LoveNezdolná sílaPřepadení ve vzduchuVražda bez motivuPouze obchodHorká vlnaRoots: The GiftClass Act: A Teacher's StoryTohle jsme myThe Good Lord BirdPreacherThe OrvilleAkta XCastle RockDobrej poldaGéniusZáchranáři L. A.Agenti S.H.I.E.L.D.MadibaMr. MercedesThe PunisherNoční směnaPoručík Backstrom


Aktualizace osobnostního profilu Kevin Hooks: 30.10. 2023 14:48