Richard Benjamin 85 let


Richard Benjamin se narodil 22. 5. 1938 v New York City. Tam také navštěvoval uměleckou střední školu. Ve studiích pokračoval na univerzitě, kde se seznámil s herečkou Paulou Prentiss, se kterou se 26.10.1961 oženil.

Na začátku 80. let volí Richard dráhu režiséra a od té doby se ve filmu coby herec objevuje už jen sporadicky. Za zmínku stojí snad už jen role v komedii Woodyho Allena POZOR NA HARRYHO (1997). Jeho první režírovaný film byla úspěšná komedie MŮJ OBLÍBENÝ ROK (1982). Od roku 1982 se už naplno věnuje režii. Film O ZÁVOD S MĚSÍCEM (1984) si odnáší zlatou špičku ze španělského filmového festivalu Seminci ve Valladolidu. Z jeho dalších známějších filmů jmenujme např.: V ŽÁRU VELKOMĚSTA (1984), DŮM ZA VŠECHNY PENÍZE (1986), MOŘSKÉ PANY (1990) kde má hlavní roli zpěvačka Cher a pak ještě snad film MADE IN AMERICE (1993).

S svou ženou Paulou má Richard dvě dnes už dospělé děti. Syna Rosse a dceru Prentiss.


22.5.1938
New York City, New York, USA
Richard Benjamin csfd

Vražda je tak snadnáLoučím se, děvčeMarci XLaughter on the 23rd FloorLáska plná omylůSports Pages, TheTourist TrapVálky PentagonuVzala jsem si mrtvého mužeProstě úžasnáMade in AmericaDrsná čtvrťMořské pannyKrásná mimozemšťankaMalý NikitaDům za všechny penízeV žáru velkoměstaZávod s měsícemMůj oblíbený rokThe Wonderful World of DisneySemi-ToughMen of DivorceZ jiného těstaZázraky se nedějíDržte krok se SteinovýmiPackin' It InSobota čtrnáctéhoThe Way They WereJak vyzrát na vysoké životní nákladyPoslední manželství v AmericePrezident a jeho rodinaWitches' BrewLove at First BiteScavenger HuntFameNo Room to RunRodinný lékařVstupteKonec SheilyWestworldPortnoy's ComplaintThe Marriage of a Young StockbrokerThe SteagleDiary of a Mad HousewifeHlava-22Sbohem, město CRay DonovanŘekni, kdo tě zabilJsem do tebe blázenQuarkHe & SheNatalie Woodová: Co zůstalo skryto


Aktualizace osobnostního profilu Richard Benjamin: 24.4. 2024 16:20