Ted Demme (1963 - 2002)


a filmem s názvem KOKAIN vzniká paradox, na který se jen tak nezapomíná, stejně tak jako na režiséra, kterého si zapamatoval celý Hollywood, díky tomu jaký byl. Ale to bych předbíhal dobu. Začněme od úplného začátku.

Stejně tak jako byl jeho poslední film o kokainu, byla jeho poslední dekáda obdobná. Umírá 13. ledna 2002 při hraní basketballu, kdy Ted zkolabuje a umírá na infarkt způsobený ne sportem, ale kokainem, který později doktoři naleznou v jeho těle při konečné pitvě. Po jeho smrti jeho žena, Amanda Scheer Demme otevřela na jeho počest v Hollywoodu bar s názvem “Teddy´s” v Rooseveltově hotelu – ne podle jména jejího manžela, ale podle dřívějšího prezidenta. Jeho kamarád Kevin Spacey na 59. výročí Zlatých Globů, tedy 20. ledna 2002, před plnou místností a před televizí vzdal hold jemu, kamarádovi a hlavně výbornýmu režisérovi, jemuž kariéra skončila dříve než se stihla rozeběhnout tím opravdu správným a jediným směrem.


26.10.1963
New York City, New York, USA
13.1.2002
Santa Monica, California, USA
Ted Demme csfd

KokainGangHráčiA Decade Under the InfluenceYo! MTV RapsDoživotíSubway Stories: Tales from the UndergroundNádherný holkyNezvaný hostKdo je kdoAkceZbraňZločin v ulicíchDenis Leary: No Cure for CancerDenis Leary: Lock 'N LoadBruce Springsteen - Streets of PhiladelphiaKid 'n Play: Rollin' with Kid 'n PlaySalt-N-Pepa: Push ItThe BetJohn Q.NezávislýThe 74th Annual Academy Awards


Aktualizace osobnostního profilu Ted Demme: 30.3. 2024 10:04