Aisha Tyler 53 let


U nás je Aisha známá především a pouze jako seriálová herečka. Její pole působnosti je ovšem o dost větší, jelikož se živí také jako spisovatelka, koketovala s vlastní talkshow a dokonce prorazila i na poli stand-up comedy, čímž se může pochlubit málokterá žena.

Televizní kariéru odstartovala v roce 2001 v americké talk show TALK SOUP a zároveň pravidelně vystupovala v seznamovací reality show. Oba projekty následující rok opustila a prorazila s vlastní nezávislou tvorbou, která je však u nás jen těžko dostupná. Jedná se o film The Whipper, který napsala, režírovala a samozřejmě hrála hlavní roli. Opravdový průlom způsobila až role chytré a krásné Charlie, v několika epizodách seriálu PŘÁTELÉ. Pomatujeme si ji jako přítelkyni Joeyho a později Rosse. V epizodních rolích vystupuje v seriálech KRMINÁLKA LAS VEGAS a 24 HODIN.

Na stanici CBS se snažila neúspěšně zaujmout pilotním dílem svého vlastního sitcomu. Na této stanici se poté na jednu sezónu uchytila v seriálu POSEL ZTRACENÝCH DUŠÍ. Filmových příležitostí bylo poskromnu, za zmínku stojí snad jen SANTA CLAUS 2 a ROZSUDEK SMRTI. V roce 2004 rozšířila sovu uměleckou tvorbu o první knihu a objevila se i ve videoklipu Kanye Westa. Nahá se poté ukázala pro podporu nadace boje proti rakovině kůže. V květnu 2009 začala televize ABC vysílat její vlastní talkshow THE AISHA TYLER SHOW.

Jak vidno Aisha je velmi činorodá, což ještě podmiňuje fakt, že svým hlasem doprovází úspěšnou hru Halo, kterou je zároveň velkou fanynkou. Podporuje Baracka Obamu a se svým manželem mají doma malý pivovar.


18.9.1970
San Francisco, California, USA
Aisha Tyler csfd

How to Ruin the HolidaysUntitled Horror Movie (UHM)Bad TherapyFriendsgivingAxisJak vyloupit spermabankuOpen BooksBlack Water TransitPohádky na dobrou nocRozsudek smrtiSkóruj!Na jeden večerRáže .45Santa Claus 3: Úniková klauzuleMy Life, Inc.Neumírej sámThe Santa Clause 2Podzimní premiéraGrand AvenueArcherJeho poslední slovaMyšlenky zločinceBanda: Ďábelské historkyPoorly Drawn LinesPříšerky v rachotěŽiví mrtví: Počátek konceDeník budoucí prezidentky


Aktualizace osobnostního profilu Aisha Tyler: 6.11. 2023 21:35