Eveline Leitl 74 let


Eveline Paula Leitl je rakouská divadelní a filmová herečka. V letech 1979–1981 úspěšně absolvovala hereckou školu Schauspielschule Krauss a mimo to se účastnila také hodin zpěvu a tance.

Ve své herecké kariéře získala také rozličné filmové, televizní a reklamní role. Zahrála si v asi 12 televizních produkcích, jakými jsou Leihopa, Roda-Roda, Kaisermühlen Blues, Trostgasse 7, Das Heitere Bezirksgericht, Einstweilen wird es Mittag, Kaffehausgeschichten, Dunarea, Das große Glück sozusagen (2008), Tatort - Die Faust (2018), Waren einmal Revoluzzer (2019). Mohli jsme ji také vidět v asi 15 televizních reklamách anebo slyšet jako hlas audioknih, několikrát působila také jako asistentka režie.

V letech 1988/89 však přišel v jejím životě profesní zlom, kdy se začala naplno věnovat psychoterapii, která byla vždy jejím koníčkem a z jejího povolání herečky se naopak stalo již jen hobby. Věnuje se především párům, které se neúspěšně snaží počít dítě, je ve svém oboru v rámci Rakouska nejvýznamnější personou se specializací na toto téma, a to i přesto, že sama žádné děti nemá.


17.12.1949
Vídeň, Wien, Rakousko
Eveline Leitl csfd

Byli jednou dva rebelové…Große Glück sozusagen, DasMísto činuKaisermühlen BluesHeiteres BezirksgerichtDer Leihopa


Aktualizace osobnostního profilu Eveline Leitl: 15.11. 2023 00:24