Ondřej Gregor Brzobohatý 41 let


Ondřej Gregor Brzobohatý je český hudebník, hudební skladatel a herec.

Na základní umělecké škole se Brzobohatý učil hře na housle. V letech 1998–2004 absolvoval studium na Konzervatoři a Vyšší odborné škole Jaroslava Ježka v oboru skladba, klavír a dirigování. Posléze soukromě studoval filmovou hudbu u Milana Kymličky.

Veřejně známým se stal Brzobohatý již v roce 2004 díky moderování prvního ročníku soutěže Česko hledá Superstar. Hudebně se pak následně podílel i na albech některých z účastníků této pěvecké soutěže (Sámer Issa a Martina Balogová). Moderátorská role byla Brzobohatému v dalších letech svěřena ještě při udělování Českých Slavíků a to hned třikrát (naposledy v roce 2012).

V roce 2004 se poprvé postavil na divadelní prkna, a to v domovském divadle jeho rodičů (Divadlo Radka Brzobohatého). V letech 2004–2013 zde postupně ztvárnil role Leslie („Vyhazovači“), klavírista („Dva na smetišti“), Lauraint („Klec bláznů“) a v Hudebním divadle Karlín: Herodes („Jesus Christ Superstar“), Detektiv Frank Cioffi („Vražda za oponou“). Z televizní obrazovky ho mohou znát diváci seriálů Ulice (právník Martin Stránský), Gympl s (r)učením omezeným (učitel Adam Kábrt).


2.2.1983
Praha, Československo
Ondřej Gregor Brzobohatý csfd

Gump - jsme dvojkaPyšná princeznaHádkoviMatkyKlecDívka za zrcadlemDůvěrný nepřítelAnděl Páně 2Jak básníci čekají na zázrakKrycí jméno HolecSprávnej dresOsmyPrincezna a písařDvanáct měsíčkůRodinkaAť žijí rytíři!HrobníkZakázaný člověkTo se vysvětlí, soudruzi!Dobré zprávyDocentIvetaJezevec ChrujdaLinkaLabyrintDrazí sousedé


Aktualizace osobnostního profilu Ondřej Gregor Brzobohatý: 10.3. 2024 06:47