Alex Proyas 60 let


Alex se narodil 23. září roku 1963 v Egyptě řeckým rodičům. Když mu byly tři, přestěhovali se do Sydney, kde Alex nastartoval i svou kariéru. Jako režisér mnoha hudebních videí a reklam zde spolupracuje s výtvarníkem Patrickem Tatopoulosem.

Roku 1998 se dostává na povrch světa oznámení o dalším Proyasově počinu, tentokrát nazvaným DARK CITY, který i sám napsal. Tento projekt ovšem zažil zklamání z výdělku navzdory mnohým oceněním, ale i tak se stal kultem. Roku 2002 píše Proyas další svůj film, nazvaný GARAGE DAYS, který se ovšem opět nepodařilo moc prosadit.

V roce 2004 režíruje film JÁ ROBOT, opět z dílny science fiction který na základě krátkých povídek Isaaca Asimova. Hlavní roli si zde zahrál Will Smith. Snímek byl nad očekávání úspěšný. O rok později přichází Alex se snímkem KNOWING, do kterého měl být přibrán i režisér Richard Kelly.

Na příští rok se chystá natáčení filmu DRACULA ROK NULA, a na rok 2009 se mluví o STŘÍBRNÉM SURFAŘOVI.


23.9.1963
Egypt
Alex Proyas csfd

Bohové EgyptaProroctvíJá, robotNež se staneš superstarSmrtihlavVránaSonglinesSpirits of the Air, Gremlins of the CloudsFad Gadget by Frank ToveyCrowded House: Don't Dream It's OverINXS: Kiss the Dirt (Falling Down the Mountain)The Best of Sting: Fields of Gold 1984-1994Mask of the Evil ApparitionStrange NostalgiaPhobosBook of Dreams: Dream 1 – Frank’s DreamUn matin partout dans le mondeBook of Dreams: Dream 7 - Ruben's DreamBook of Dreams: 'Welcome to Crateland'SpinelessStrange ResiduesGropingNeonMercy RoadConspiracyKnowing All: The Making of a Futuristic ThrillerAbout Science Fiction and RobotsDay Out of Days: The 'I, Robot' Production DiariesRobot Revolution: The Making of 'I, Robot'Sentient Machines: Robotic BehaviorHBO First Look


Aktualizace osobnostního profilu Alex Proyas: 30.10. 2023 20:47