Lana Clarkson (1962 - 2003)


Tato krásná, blonďatá, americká herečka s dlouhýma nohama a bujným poprsím se narodila 5. dubna 1962 v Long Beach, v americkém státu Kalifornie jako Lana Jean Clarkson. Její filmová kariéra začala v roce 1982 ve filmu Amy Heckerlingové ZLATÉ ČASY NA RIDGEMONT HIGH, kde ztvárnila postavu paní Vargasové a mihla se tak po boku budoucích hvězd Seana Penna a Jennifer Jason Leghové. V průběhu 70. a 80. let se mihla v epizodních postavách tehdejších seriálových hitů, z nichž si český divák určitě vybaví seriály MIKE HAMMER (1984) s neohroženým detektivem v podání Stacyho Keache, KNIGHT RIDER(1982) s ještě neohroženějším Davidem Hasselhoffem, akční A-TÝM (1983) s vůbec nejneohroženějším Mr. T či komediální seriál KŘÍDLA (1990).

Jejím největším úspěchem, co se týče snahy prosadit se v Hollywoodu byla vedlejší role ve filmu Johna Landise AMAZONKY NA MĚSÍCÍ. Nicméně již v průběhu 90. let ruku v ruce s upadajícím zájmem filmových diváků o žánr fantasy a úměrně svému věku postupně upadala až do osudného dne 3. února 2003 kdy byla několika ranami s pistole zavražděna svým manželem, producentem Philem Spectorem.

Tato rodilá kaliforňanka milovala jízdu na koni, živila se kromě hraní i jako modelka a byla také dobrovolníkem nadace bojující proti AIDS, která roznášela jídlo HIV pozitivním... což byl na přelomu osmdesátých a devadesátých let kdy se o AIDS prakticky nic nevědělo odvážný čin.


5.4.1962
Long Beach, California, USA
3.2.2003
Alhambra, California, USA
Lana Clarkson csfd

March9 a 1/2 týdne IIVice GirlsBarbarská královna 2Stopař mrtvol: Souboj titánůThe Haunting of MorellaČarodějové zakletého královstvíAmazonky na MěsíciKrálovna barbarůSlepý, který vidělBrainstormDeathstalker IFemale MercenariesZjizvená tvářMůj oblíbený rokZlaté časy na Ridgemont HighBlack Scorpion18 kol spravedlnostiLand's EndPolicie z Palm BeachKřídlaNeuvěřitelné příběhyThe Love BoatGeorge Burns Comedy WeekBrothersKnight RiderMike HammerNight CourtRiptideWho's the Boss?A-TeamHotelThe JeffersonsIt's a LivingThree's CompanyLittle Man on CampusSkutečný zločin s Aphroditou Jonesovou


Aktualizace osobnostního profilu Lana Clarkson: 5.4. 2024 02:18