Jui 37 let


Populární japonská zpěvačka a hudební skladatelka, celým jménem Yui Yoshioka. Pochází z neúplné rodiny, otec ženu a dceru opustil, když jí byly tři roky. Od malička  toužila zpívat. Aby splatila školné na střední škole, pracovala v čínské restauraci. Protože souběžně také psala své první písně, spala pouze dvě hodiny denně a následně byla hospitalizována. Z nemocnice se vrátila s jasnou představou, že chce být zpěvačkou, i přes nesouhlas učitelů opustila střední školu a začala studovat kytaru a skládání písní na hudební škole ve svém domovském městě Fukuoce. Jako tréning na překonávání ostychu hrála a zpívala na ulici v blízkosti nádraží.

V roce 2006 ztvárnila hlavní roli ve filmu Taiyo no uta (Midnight Sun nebo Song to the Sun), ve které využila "mumlání", zkušenosti s pouličním zpěvem a zazpívala ústřední píseň "Good-bay Days". Film zahajoval festival v Cannes a Yui získala v Japonsku ocenění za nejlepšího nováčka roku. Role výrazně podpořila její další hudební kariéru.

V současnosti má na svém kontě přibližně deset vlastních skladeb. Dokáže vystupovat s kapelou za zády stejně dobře jakou pouze s kytarou nebo klavírem. Je populární díky své přirozenosti, normálnosti a faktu, že téměř nepotřebuje make-up.

V prosinci 2012 zarmoutila fanoušky prohlášením, že si dává přestávku, ale že se vrátí zpět. V dubnu 2013 ohlásila návrat v rámci formace Flower Flower. V začátcích kariéry a ve filmu Taiyo no uta, vystupovala s kratšími, tmavě hnědými vlasy. V průběhu kariéry se prezentovala dlouhými, světlejšími vlasy. Nejnovější fotografie z dubna 2013 ji ukazují ostříhanou nakrátko a blond.


26.3.1987
Fukuoka, Japonsko
Jui csfd

Taijó no uta


Aktualizace osobnostního profilu Jui: 4.4. 2024 18:20