Julio Medem 65 let


Julio Médem Lafont, španělský filmový režisér a scénarista, se narodil v San Sebastiánu v Baskicku. Vystudoval medicínu (všeobecnou chirurgii), ale hned po studiu začal pracovat jako filmový kritik pro baskické noviny a přispíval do filmových časopisů Casablanca a Cinema 2000. Mezi lety 1977-1988 natočil několik krátkých filmů. První zkušenosti sbíral nejen jako filmový fanoušek a kritik, ale také jako střihač, asistent režie a spoluscenárista na různých filmových a televizních projektech.

Ve všech třech svých autorských filmech (Krávy, Zrzavá veverka, Země), jimiž navazuje na tradici magického realismu, využívá stejné mladé herce (Carmelo Gómez, Emma Suárezová aj.). "Od Zrzavé veverky k Lucii se stupňuje jeho specifický způsob vyprávění, Medem naprosto přirozeně a přitom magicky probírá otázky vlastní identity a existence v realitě a fikci. Velká témata jeho filmů jsou také lidské vztahy, láska."

Celovečerní film CAÓTICA ANA (2007) věnoval režisér své sestře, která v roce 2001 zahynula při autonehodě.


21.10.1958
San Sebastian, Gipuzkoa, País Vasco, Španělsko
Julio Medem csfd

Rodokmen krveKalebegiakMa Ma7 dní v HavaněPoslední noc v ŘíměChaotická Ana¡Hay motivo!Sex a LucíaMilenci ze severního póluZeměZrzavá veverkaKrávyBaskický míč. Kůže proti kameniCanciones 1980-2009MartínPřesně v šestPatas en la cabezaTeatro en SoriaFideosEl jueves pasadoEl ciegoJá takyPablo G. del Amo, un montador de ilusionesAirbagArrebatados. Recordando a Iván ZuluetaEl extraño viajeMiradas 2XVIII premios GoyaXVI premios Goya45º edición de los premios OndasVersión españolaXI premios GoyaCaiga quien caigaContinuarà...X premios GoyaLo + plusVII premios Goya


Aktualizace osobnostního profilu Julio Medem: 3.4. 2024 14:42