Elspet Gray (1929 - 2013)


Elspet Jean Gray se narodila ve skotském městečku Iverness. Svoji filmovou kariéru zahájila malými rolemi v několika filmech na konci 50. let. K jejím prvním filmům patřila například romantická komedie LOVE IN WAITING nebo drama FLY AWAY PETER. Proslavila se ale především svojí filmovou prací pro britskou televizi v 70., 80. a 90. letech. Zahrála si zejména v množství seriálů.

V roce 1949 se Elspet provdala za herce a prezidenta společnosti MENCAP Briana Rixe. Měli spolu celkem čtyři děti. Jejich dcera Shelley Elspet trpěla Downovým syndromem a zemřela v červenci roku 2005. Jejich syn Jamie je autorem dětských televizních programů.


12.4.1929
Inverness, Invernesshire, Scotland, Velká Británie
13.2.2013
Londýn, England, Velká Británie
Elspet Gray csfd

Na křídlech nadějeZáhady Ruth Rendellové - Kamenná srdceČtyři svatby a jeden pohřebDead RomanticThe Girl in a SwingSbohem, pane profesore!The Night We Got the BirdDevil's PointJohnny On the SpotReluctant HeroesTrottie TrueFly Away PeterLove In WaitingThe Blind GoddessDinnerladiesDoctor FinlayAgatha Christie's PoirotMaking NewsInspektor MorsePulaskiLytton's DiaryČerná zmijeHodina s Agathou ChristieTenkoHotýlekTake My Wife...The CrezzThe Many Wives of PatrickČáryfukFather Dear FatherDoctor WhoDial RIXColonel March of Scotland YardFabian of the YardBlackadder Exclusive: The Whole Rotten Saga


Aktualizace osobnostního profilu Elspet Gray: 2.11. 2023 21:40