Amy Ryan 55 let


Tato 164 cm vysoká herečka se narodila v New Yorku ve čtvrti Queens. Jako mladá společně se svou sestrou rozvážela na kole noviny „Daily News“. Už v tomto období navštěvovala letní herecký tábor Stagedoor Manor. Ve svých 17 letech absolvovala na škole Múzických umění v New Yorku (High School of Performing Arts).

Její začátky v televizi vedly k telenovele AS THE WORLD TURNS a do TV série I'LL FLY AWAY, kde si zahrála středoškolskou svůdnici. Poté jste mohli Amy vidět v seriálu BROOKLYN BRIDGE. Po menších rolích v seriálech POHOTOVOST a NEMOCNICE CHICAGO HOPE se stala jednou z hlavních postav seriálu THE NAKED TRUTH, kde si zahrála rozmazlenou dceru Tey Leoni. V roce 1993 poprvé účinkovala v seriálu ZÁKON A POŘÁDEK, kde se objevila v několika epizodách v průběhu několika let. V roce 2001 jí režisér nabídl roli, v TV sérii 100 CENTRE STREET. Zde si zahrála dokonce 3 různé postavy (Ellen, Paris a Rebeccu). Poté přišla významná role v druhé sérii THE WIRE, kde si zahrála policistku Beadie Russell. Později si zahrála v americké verzi THE OFFICE postavu Holly Flax. Tuto roli si zopakovala v závěru páté série tohoto seriálu. A i když momentálně nemá v plánu se do The Office vrátit, tak by se této možnosti nebránila.

Amyin filmový debut nedopadl dobře, protože celá její role byla z filmu GRACE OF MY HEART vystřižena. To ji ale neodradilo a v roce 2000 si zahrála po boku Marka Ruffala a Laury Linney ve filmu NA MĚ SE MŮŽEŠ SPOLEHNOUT. O 4 roky později si zahrála v thrilleru KEANE. Poté si ji Albert Brooks vybral, aby si zahrála jeho manželku v komedii LOOKING FOR COMEDY IN THE MUSLIM WORLD (2005). Rok 2007 se pro ni stal přelomovým, protože se konečně zapsala do povědomí většiny diváků. Nejen, že si zahrála ve filmech DAN IN REAL LIFE (Život podle Dana) a BEFORE THE DEVIL KNOWS YOU'RE DEAD (Než ďábel zjistí, že seš mrtvej), ale zvláště ji Ben Affleck obsadil do jedné z hlavních rolí ve svém filmu GONE, BABY, GONE. Za tuto roli sklidila velký úspěch, mimo jiné byla nominována na Zlatý Glób, na cenu Screen Actors Guild Awards, ale hlavně na Oscara za nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli. V roce 2008 se objevila v dalším úspěšném snímku, CHANGELING (Výměna) a zanedlouho ji uvidíme ve snímcích GREEN ZONE (režie Paul Greengrass) a v připravovaném režisérském debutu Philipa Seymoura Hoffmana JACK GOES BOATING.

Ve věku 39 let se stala matkou a spolu se snoubence Ericem Slovinem mají dceru Georgii Gracie. Narodila se 15. října 2009. Její nejlepší přítelkyní je herečka Patricie Clarkson.


3.5.1968
Flushing, Queens, New York City, New York, USA
Amy Ryan csfd

WolvesOn se bojíJaká je cena životaZtracené dívkyLate NightStrange But TrueKrásný klukAbundant Acreage AvailableCentrální inteligenceInfiltrátorMonster TrucksDon VerdeanHlasitější než bombyHusí kůžeMost špiónůBirdmanBez minulostiNadechni sePlán útěkuĎáblův uzelWin WinJack se chystá vyploutZelená zónaBob FunkHledanýVýměnaM.O.N.Y.Neal CassadyNež ďábel zjistí, že seš mrtvejSbohem, babyŽivot podle DanaMarvelousCapoteLooking for Comedy in the Muslim WorldVálka světůKeaneBaseball WivesNa mě se můžeš spolehnoutRobertaGetting OffSoukromý případJen vraždy v budověZelený servisRobot ChickenBroad CityKancl


Aktualizace osobnostního profilu Amy Ryan: 31.10. 2023 19:58