Erik King 54 let


Tento americký herec, který je pro tuzemského diváka asi nejvíce známý ze seriálu DEXTER, se narodil ve Washingtonu. V Atlantě pak navštěvoval černošskou školu pouze pro chlapce, kde získal zvláštní ocenění za své sportovní a atletické dovednosti.

Ve větší známost diváků pronikl svou rolí v seriálu OZ. Ovšem průlom v jeho kariéře, alespoň co se týče oblíbenosti diváků, učinil až rolí seržanta Doakse v uznávaném a oblíbeném seriálu DEXTER, kde se dokázal nezasmát celé první dvě sezony. Za tuto roli byl nominován na Saturn Award v roce 2008.

Ve své kariéře se propracoval od neznámých nízkorozpočtových filmů až k trháku LOVCI POKLADŮ, s Clintem Eastwoodem si zahrál v PRAVDA ZABÍJÍ. Svoji hereckou kariéru ještě rozšířil a pracuje také jako mluvčí speciální řady pneumatik pro společnost Michelin.

Podle svých slov vlastní Erik okolo 1 200 knih, jeho nejoblíbenějším filmem jsou Obvyklí podezřelí. Jeho otec byl policejní důstojník. V mládí přežil vážnou dopravní nehodu, která ho málem připravila o hereckou dráhu.


21.4.1969
Washington, District of Columbia, USA
Erik King csfd

Vox LuxThe TankBorn to RacePrincezna leduLovci pokladůAtomový vlakCo vlastně ženy chtějí?Pravda zabíjíV zajetí rockuHranice zoufalstvíJak dobýt Hollywood...CizáciDobrodružství létající okurkyJoey BreakerĎábelská frekvenceCadillac se slevouSunset beatOběti válkySladká GraceChytrákPrettykillDobrý bojPřísahaThe DetourBansheeMistressesNa jih od peklaGrowing Up FisherDexterMemphis BeatStatus: NežádoucíČarodějkyKriminálka MiamiZóna soumraku


Aktualizace osobnostního profilu Erik King: 8.3. 2024 12:53