Tom Towles (1950 - 2015)


"Mým cílem je, aby každá postava kterou hraji byla tak výrazná, aby byli lidi překvapeni, že jsem stále stejný herec."

Stal se členem Organic Theatre Company v Chicagu a následně spolupracoval také s prestižním divadlem Goodman. Kromě hraní také hry psal a některé i režíroval. Když ale v roce 1985 dostal nabídku na roli v jednom z nejkontroverznějších filmů všech dob, HENRY: PORTRÉT MASOVÉHO VRAHA, roli vzal a k filmu se vrátil. Navíc byl za tuto roli nominován na cenu Independent Spirit Award.

"Divadlo a film jsou tím jediným, co můžu dělat. Jsem citově nevhodný pro řádné zaměstnání."

Jeho silné charisma a neustále drsný výraz v tváři ho předurčily především pro role zabijáků, policistů, šerifů a hlídačů. Tyto role tvoří zhruba 70% jeho filmografie. Například ve filmu SKÁLA (1996) ztvárnil hlídače Alcatrazu, nebo ve filmu ZA BRANAMI PEKLA ztvárnil bouchače pracujícího pro mafiána. Největší a nejznámější role přišla ale až v roce 2003, kdy v hororu DŮM TISÍCE MRTVOL, který režíroval Rob Zombie, ztvárnil drsného šerifa George Wydella a stejnou roli ztvárnil i v pokračování VYVRŽENCI PEKLA, kde už byla jeho role pouze symbolická. Naposled si zahrál v hororu BLOOD ON THE HIGHWAY (2008), kde ztvárnil roli jménem Louis Debois. Jeho blízkým přítelem je známý herec Bill Moseley, se kterým si společně zahrál v šesti filmech. Tom je potřetí ženatý a má dvě děti.


10.12.1950
Chicago, Illinois, USA
5.4.2015
Pinellas County, Florida, USA
Tom Towles csfd

Blood on the HighwayHalloweenHome SickMiami ViceVyvrženci peklaDům tisíce mrtvolNávštěvníkMore Dogs Than BonesLanskyDr. DolittleProroctvíBojovníciNight of the LawyersZa branami peklaMuž bez BohaPropastSkálaVzteklej pes a GlorieVěc ctiFortress: Pevnost strachuBorrower - Oběti bez hlavJáma a kyvadloChlapi neutíkajíNoc oživlých mrtvolHigh Mountain RangersHenry: Portrét masového vrahaPink NightsPsí odpoledneDrzá JordanKriminálka Las VegasFireflyOddělení loupeží a vraždPush, NevadaMalcolm v nesnázíchChameleonMaximum BobPřípad pro SamStar Trek: Vesmírná loď VoyagerModrý PacifikPohotovostTakoví normální mimozemšťanéKancelářská krysaVirtuální realitaPolicie New YorkRebel HighwayBakersfield P.D.


Aktualizace osobnostního profilu Tom Towles: 24.2. 2024 19:23