John Erick Dowdle 51 let


John Erick Dowdle se narodil v prosinci 1973 v St. Paul v Minnesotě. Chodil na chlapeckou vojenskou katolickou střední školu St. Thomas Academy a po přijetí na University of Iowa se přestěhoval do Iowa City, kde konečně mohl udělat krok od psaní k filmu. Dva roky na to se John přestěhoval na Manhattan, kde se zapsal do filmového programu New York University. Ani v New Yorku však neskončil natrvalo, ihned po absolvování univerzity se přestěhoval do Los Angeles, kvůli čemu jinému než filmu.

V dohledné době přijde do kin i jejich další společný projekt DEVIL (2010). Tento horor o skupince pěti lidí uvězněných ve výtahu nadpřirozenou silou vychází z námětu M.Night Shyamalana. V jistých dobách by Shyamalanovo jméno jistojistě znamenalo úspěch, v dnešní době však můžeme jen hádat, zda se film přiřadí k propadákům roku, hitům století a nebo prostě jen vyšumí.

The Brothers Dowdle se už chystají na další film, tentokrát na filmovou adaptaci novely Afraid, kterou pod pseudonymem Jack Kilborn napsal J.A. Konrath.


12.4.1973
St. Paul, Minnesota, USA
John Erick Dowdle csfd

PřevratPod zemíĎábelKaranténaThe Poughkeepsie TapesThe Dry SpellFull Moon RisingWaco: The AftermathJoe PickettWacoTranscendent ManA Light in the DarknessAnatomy of a StuntDressing the Infected: Robert Hall's Makeup DesignLocked In: The Making of 'Quarantine'


Aktualizace osobnostního profilu John Erick Dowdle: 12.4. 2024 05:11